Tamer Heper İzne gerek yok
HABERİ PAYLAŞ

İzne gerek yok

Haberin Devamı

Babam on altı yıl önce öldü. Bize birtakım arsalar miras kaldı. Ben bunları satalım diyorum, kardeşlerim kabul etmiyor. İzale-i şuyu davası açsam onların da katılması veya izin vermesi gerekir mi? (Yabancı ortaklar da var.) Bana mail yolu ile yanıt verir misiniz? E.N.

Önce ikinci sorunuza yanıt vereyim sonra birinciye geçeyim. Size mail yolu ile yanıt veremiyorum, prensibim değil. Bugüne kadar da hiçbir okuyucuma özel yanıt vermedim. Bunu sık sık da yazılarımda tekrar ediyorum. Bu köşenin amaçlarından biri de bir okuyucuma yanıt verirken benzer problemi olan sair okuyucularımı bilgilendirmek ve hukuk bilgisinden yoksun bulunan topluma hukuk mantığını aşılamak.

[[HAFTAYA]]

Zira topluma açık hukuk bilgisi veren çok az kaynak var. En kolay ulaşılabilir olanı ve otuz üç sene ile bu konuda önde gideni benim köşemdir ki bunun övünerek söyleyebilirim. Şimdi geleyim yanıta. Ortağı olduğunuz gayrimenkullerin bu şekilde mülkiyetinin sürdürülmesini kabul mecburiyetinde değilsiniz. Mademki diğer ortaklar satılmasına razı olmuyor izale-i şuyu dediğiniz ortaklığın giderilmesi davasını hiç kimseden izin almadan açabilirsiniz. Bunun için izne ihtiyaç yoktur. Davanızı açarsınız ve öncelikle gayrimenkullerin paylaşılmak sureti ile ortaklığın giderilmesini talep edersiniz. Bahsettiğiniz gayrimenkuller arazi olduğuna göre büyük ihtimalle yeni parseller oluşturulmak sureti ile ortaklar arasında paylaşılabilecektir. Ancak hukuki veya teknik nedenlerden yeni parsel oluşumuna imkan tanınmayan hallerde bu defa satılıp parası paylaştırılacaktır. Dolayısı ile önünüzde herhangi bir engel yoktur, davanızı açın paylaştırma talebinde bulunun. Bunun için miras kalan tüm gayrimenkulleri birden dava etmeniz gerekmiyor, tek tek dava açabilirsiniz dolayısı ile öncelikle istediğinizden başlayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder