Tamer Heper İzole gerekir
HABERİ PAYLAŞ

İzole gerekir

Haberin Devamı

Ben bir binanın zemin katında oturuyorum. Binamızda mantolama kararı alındı ve uygulandı. Ancak benim altım kapıcı dairesiydi, şimdi boş. Bu yerden soğuk alıyorum. Burayı da izole ettirmek istiyorum fakat karşı çıkacaklar olacağını tahmin ediyorum. Projede ise benim altımda kapıcı dairesi olmadığını söyleyenler oldu. Bu durumda ben ne yapabilirim? R.A.

Bana öyle geliyor ki siz öncelikle binanızın tasdikli projesini bulup bir inceleyeceksiniz. İki şeye bakacaksınız: Birincisi gerçekten sizin altınızda kapıcı dairesi var mı? Yoksa sizin altınız nedir? İkincisi binaya ait bir izolasyon öngörülmüş mü? Binanızın altında kapıcı dairesi yok ise bu yerin kiraya verilmesi de söz konusu olmayabilir ve bu, komşularınızla uzlaşma ortamını yaratabilir.

[[HAFTAYA]]

İkinci noktada ise şayet bu yerlerde izolasyon öngörülmüş de yapılmamış ise bunun için kat malikleri kurulunda karar almaya bile gerek kalmaz bunu yaptırırsınız ve kat maliklerinden parasını talep edebilirsiniz. Bunlardan sonraki önemli üçüncü nokta mantolama kararıdır. Mantolama kararı binanın dış etkilere karşı izole edilmesi anlamına gelir ki bu sadece dış duvarları kapsamaz, zemini de kapsar. Yani mantolama yapılırken zeminin de izole edilmesi gerekirdi, yani bu hususta karar alınmış ama eksik iş yapılmış. Siz bunun tamamlanmasını istersiniz. Bu nokta işinizi görecek en büyük ihtimal. Bunlardan bir sonuç alamazsanız en uzak ihtimal talebinizi kat malikleri kuruluna götürüp olumlu bir karar aldırma faaliyeti olmalı. Olumlu bir karar aldıramazsanız bunun için mahkemeye başvurmanız gerekebilir. Yani yolunuz uzun mu kısa mı yukarıdaki hususları inceledikten sonra anlayacaksınız. Ancak bir gerçektir ki zemini boş olan bir binada, zemin katın ısı kaybı çok yüksektir, önemli ısınma problemi vardır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder