Esra Karayel Kademeli iyileşme
HABERİ PAYLAŞ

Kademeli iyileşme

GEÇTİĞİMİZ HAFTA NE OLDU?

Borsa İstanbul’da endeks, darbe girişimi sonrası yaşanan kaos ortamı nedeniyle değer kaybetti

Küresel borsalar geçen haftayı değer kazançları ile tamamlarken Borsa İstanbul değer kaybetti. Yurtdışında haftanın en önemli gündem maddesi Avrupa Merkez Bankası kararı ve açıklanan şirket kârları oldu. Olumlu veriler dış borsalara alımları getirdi.

Sert satışlar geldi

Borsa İstanbul’da endeks darbe girişimi sonrası sert satışlara maruz kaldı. Yaşanan kaos ortamında malda kalmak istemeyen yatırımcılar satışa geçti. Endeks haftayı yüzde 13.38 değer kaybıyla 71 bin 738 puan seviyesinden kapanış yaptı. Para piyasalarının seyrinde de Türkiye’de yaşanan darbe girişimi ve merkez bankaları açıklamaları etkili oldu. Avrupa Merkez Bankası toplantısında faizlerde değişikliğe gitmedi. Yurtiçinde ise Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faizleri aşağı çekti.

Haberin Devamı

Psikolojik direnç aşıldı

Dolar/TL yurtiçinde yaşanan olumsuz gelişmeler sonrası 3.09 seviyelerine kadar yükseldi. Cuma gününü ise 3.06’dan kapattı. İki yıllık gösterge tahvil faizi yüzde 8.89-9.60 bandında hareket etti. Haftayı yüzde 9.44’ten kapattı.

GELECEK HAFTA NE OLACAK?

Piyasalar haber akışına bağlı olarak dalgalı hareketlerin yoğun yaşanacağı bir haftaya giriyor. Yatırımcılara her zamanki gibi tavsiyem panik hareketlerden kaçınmaları olacak. Darbe hareketinin başarısız olması dışsal şoklara ne kadar dirençli olduğumuzu bir kez daha gösterdi.

Kademeli iyileşme olacak

Piyasaların kademeli olarak rahatlayacağını öngörüyorum. Gezi parkı ve 17-25 Aralık olayları sonrası yüzde 3-4 oranında büyüdüğümüzü hatırlamakta fayda var. Endekste destek 71 bin 300, direnç ise 72 bin 500 seviyesinde bulunuyor.

Para piyaslarında döviz cephesinde dalgalı hareketler devam edebilir. Riski sevmeyen yatırımcılara tavsiyem şu an için aktif olmamaları yönünde. Panik işlemler zarar ettirir. Özellikle foreks işlemi yapanlar dikkatli olmalı.

Yaralar sarılacak

Merkez Bankası’nın yedi maddelik önlem paketinden sonra maliye bakanlığından da ekonomiyi destekleyici paketler gelebilir. Piyasaların genel işleyiş kuralı ‘beklenti satın alınır’ı hatırlayıp olumlu düşünmekte fayda var.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder