Tamer Heper Kanun yeni değişti
HABERİ PAYLAŞ

Kanun yeni değişti

Haberin Devamı

Kooperatifte kurası çekilip tahsisi yapılan ve teslim edilip içinde oturulan kooperatif dairesinin kooperatifçe geri alınamayacağına dair yazınız bizi sevince boğdu ama bulunduğum şehirde mahkemeler halen ortaklığı iptal ile dairelerin geri alınması kararı veriyor. Bu işte bir terslik yok mu? N. C.

Bir kooperatif ortağının iaresinin geri alınması muhtelif nedenlerden olabilir. Ancak bu muhtelif nedenler çok yeni bir değişiklikle sınırlandırıldı. 3 Haziran 2010 tarihinde Kooperatifler Kanunu’nda yapılan değişiklikte şöyle deniliyor, fıkrayı aynen alıyorum: “Amacına ulaşılarak dağılma sürecine girmiş olan kooperatiflerden çıkan veya çıkarılan ortağın konutu veya işyeri çıkma veya çıkarılma sebebi ile geri alınamaz.” İşte kural bu. Mahkemeler bu madde çerçevesinde karar verecektir. Mahkemeler de yanlış karar verebilir. Bunun için de temyiz müessesesi var.

[[HAFTAYA]]

Gerçek nedenini bilemezsiniz

Babam eşime bakmak kaydı ile evini vermiş. Benim haberim yok. Derken bir süre sonra eşim evi iade etmiş. Tapu senedinde “satışından tescil edildi ... tam” yazıyor. Bu ne anlama gelir? Babam hayatta iken konuya müdahale edebilir miyim? D. Ş.

Doğrusu eşinizin daireyi iadesinin nedenini bilme imkanı yok. Bu onunla babanız arasında bir şey. Ancak hukuken sanki eşiniz evi babanıza sattı. Muhtemeldir ki bağış yapacaktı ancak kendilerine bağışta bir de intikal vergisi ödeneceği söylenince onlar da satış sureti ile bu işi yapma kararı aldılar. Dolayısı ile harcını ödeyip satış yaptılar. Şimdi siz müdahale edebilir misiniz? Hayır edemezsiniz hatta sadece şimdi değil sonra da müdahale edemezsiniz. Bu işlem iki tane yetişkin arasında yapılmış hukuki bir işlemdir ve müdahale imkanı tanımaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder