Tamer Heper Karışıklık nerede başlıyor?
HABERİ PAYLAŞ

Karışıklık nerede başlıyor?

Şimdi bir okuyucumun siteminden söz etmek istiyorum. Diyor ki; “Zaman zaman size sorularım oldu. Bazen iş işten geçtikten sonra yanıt verseniz de yine de sizin yanıtlarınız benim için önemli.” Önce bu konuda söyleyeceklerimi söyleyeyim. Bana müddetli sorular sormamalısınız. Şu anda mail kutumun dolu olduğuna dair mesaj alıyorum. Soruların sayısı yüzlerle değil binlerle ölçülüyor. Bunlara mektup ve faksları da ekleyin, düşünün bunların arasındaki müddetli davalara yanıt vermem mümkün mü? Dolayısı ile size verdiğim yanıtlarda günü geçmiş olanları doğal karşılayın. Evet okuyucum devam ediyor. Binalarında daire kapı numaraları ile fiili kapı numaraları farklıymış.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Bunları düzeltmek istiyorlarmış. Birileri onlara toplu vekalet vermesini istemiş, bir başkası da daire sahiplerinin daireleri birbirlerine satmasını önermiş. Sorunun bu kadar karmaşık olacağını tahmin edemedim. Zira; tapu kütüğündeki bağımsız bölüm numarası tasdikli projede görülen numaradır. Bu numara aynı zamanda ellerindeki tapu senedindeki numaradır. Önce bu numaraları birbiri ile karşılaştırın. Birbirini tuttuğunu zannediyorum. Bunlar birbirini tutuyor ise geriye sadece dairelerin üzerindeki numaraların yerini değiştirmek kalır. Ancak tapu kaydı ile tapu senetleri arasında bir farklılık varsa durumu yine bana bildirin ona göre bir çözüm düşünelim. Bu defa belki fazla gecikmem, yani size bir kıyak yaparım, ne de olsa eski müşterimmişsiniz, size güvenmeyeceğim de kime güveneceğim!

Aile tablonuzu bilsem iyi olurdu

Dedem evini bana bağışladı. Başka gayrimenkulleri de var, bunları da bana bırakmak için vasiyetname yapmak istiyor. Başka mirasçılara mal bırakmak istemiyor. Ölümünden sonra problem yaşamamak için ne yapmamız lazım? H.O.

Dedenizin bu isteğinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini söyleyebilmem için aile tablosunu bilmem şart. Şayet dedenizin hayatta eşi ve çocukları varsa. Bu isteğinizi gerçekleştirme imkanı hemen hemen yok. Çünkü bir kimsenin mirasçıları arasında eşi, çocukları, ana-babası varsa bunların bertaraf edilemeyen miras payları vardır. Dolayısı ile bağış yaparak vasiyetname yazarak tüm malvarlığını size bırakamaz. Bıraktığı takdirde yukarıda saydığım kimseler kendi paylarını (mahfuz hisselerini) talep ederler ve alırlar. Ancak talep etmezlerse zorla elinizden alınamaz. Bu tamam. Ancak mirasçılar arasında yukarıda saydığım kimseler yoksa bu halde diğer mirasçıların mahfuz hissesi yoktur ve mirasın tümü size kalabilir. İşte bunun için sizin aile tablonuzu bilmek istedim.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder