Tamer Heper Kat mülkiyeti tesisi gerekmez
HABERİ PAYLAŞ

Kat mülkiyeti tesisi gerekmez

Haberin Devamı

Bir yakınımın eşi öldü. Miras eşi ile ikinci derece mirasçılara kaldı. Terekede dükkan ve daireler var. Mirasçılar aralarında paylaşamadığı için izale-i şuyu davası açıldı ve dava sonuçlandı. Şimdi satış safhası var ama dairelerin ve dükkanın kat mülkiyeti yok. Kat irtifakı var. Bu daireler ve dükkan kat irtifak tapusu ile satılabilir mi? Yoksa kat mülkiyetine geçilme mecburiyeti var mı? Yakınım olan sağ kalan eş, dairelerden birini almak ister. Acaba tek daire alabilir mi yoksa tümü birlikte mi satılır? M.S.

Ortaklığın giderilmesi davası sonucu bir gayrimenkul kat irtifak tapusu ile satılabilir. Mutlaka kat mülkiyetine geçilmesi gerekmez. Bu nedenle yakınınızın ortağı olduğu daireler ve dükkan bu hali ile satılabilecektir.

[[HAFTAYA]]
Satış tek tek her bir bağımsız bölüm için yapılır. Toptan satış yapılmaz. Dolayısı ile herhangi bir daireyi almak isteyen o daireye ait satışa katılır ve en yüksek bedeli öderse daireyi kat irtifak tapusu ile birlikte alır. Kat mülkiyetine geçilmesi mecburiyeti yoktur. Ancak bir hususa dikkatinizi çekmek isterim. Acaba yakınınızın davası mirasın taksimi davası mı yoksa ortaklığın giderilmesi davası mıydı? Olaya bu gözle bir kere daha bakmanızı öneririm. İkisi farklı şeylerdir de bunu onun için hatırlatma mecburiyeti hissettim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder