Tamer Heper Kendi elinizle verdiniz
HABERİ PAYLAŞ

Kendi elinizle verdiniz

Haberin Devamı

Babamdan anneme ve biz kardeşlere miras olarak ev kalmıştı. Müteahhide verecektik, annemiz adına sözleşme yapıp verdik. Müteahhit evi bitirdi tabii ki daireler de annemizin oldu. Şimdi annemden dairelerden birini bana vermesini istiyorum, vermem diyor. Ben kirada oturuyorum ama annemden hakkımı alamıyorum. Bunun bir yolu yok mu? S.K.

Doğrusu annenizin size daire verme mecburiyeti olup olmadığı konusunda çok açık bir yanıt veremeyeceğim. Anneniz mirasçılardan biriydi, diğer mirasçılar da sizdiniz. Buraya kadar tamam. Peki müteahhitle anlaşma yaparken malik sıfatı ile hepinizin sözleşmeyi imzalaması gerekirdi. Ama sadece anneniz imzalamış. O halde müteahhitle sözleşme imzalamadan önce annenizin bu yere tek başına malik olması için bir hukuki işlem yaptığınız izlenimi var.

[[HAFTAYA]]

Yani babadan kalan eve önce anneniz bir yolla tek başına malik oldu, sonra müteahhitle anlaşma imzaladı. Öyle değil mi? Yani sizler kendi iradenizle bu yeri annenize verdiniz. Eh şimdi onun arzularına tabisiniz. Yani size daire vermeyebilir. Siz ancak annenizin vefatından sonra bu yerlere sahip olacaksınız, tabii bu defa da kardeşlerle problem yaşamazsanız.

Yazık olur

2005 Yılından beri bir işyerinde çalışıyoruz. Bu yıl işyeri el değiştirdi artık yeni malik çalıştırıyor. Ancak haricen yeni işyeri sahibinin dürüst bir işveren olmadığını duyduk. Sigortaları muntazam yapmıyor, ücretleri düşük gösteriyormuş. Biz ona güvenmediğimiz için ayrılmak istiyoruz. Tazminatlarımızı alıp ayrılma hakkımız var mı? Y.A.


Doğrusu biri hakkında kulaktan dolma bilgilerlerle hatta dedikodularla iş sözleşmesi fesholunmaz. Fesholunmaz derken yanlış anlaşılmasın fesholunur da bu halde tazminat alınmaz. Hatta istifadan sonra belli süre çalışılmazsa bir de ihbar süresi için tazminat ödenir. Ancak bir gün bahsettiğiniz kanuna aykırılıkları tespit ederseniz işte o zaman sözleşmeyi feshedersiniz ve bu halde de tazminatı hakedersiniz. Zira kanunlarımızda ihtimale göre haklı fesih diye bir sistem yok. Ancak fesih nedenlerinin ortaya çıkması halinde ve yasada yazılı nedenlerle sözleşme fesholunabilir ve tazminat talep olunur. Anlaşıldı değil mi sizinki ihtimale binaen fesih olacak ki bu durumda tazminat alamazsınız, hatta kazanılmış haklarınızı kaybedeceğiniz için yazık olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder