Tamer Heper Keşke anlaşsanız
HABERİ PAYLAŞ

Keşke anlaşsanız

Hanıma babasından bir dönüm içinde ev ve 2 bin 600 metrekare tarla kaldı. Bunlar altı kardeş. Kardeşlerden biri evde oturuyor, tarlayı işliyor, hiçbir kardeşi bunlara yaklaştırmıyor. Tapuya baktık bu yerler halen babalarının adına kayıtlı. Bu durumda ne yapabiliriz?

[[HAFTAYA]]

H.S. Şu konuda hiç tereddüt yok ki bu yerler altı kardeşin ortak malı. Bu nedenle de hepsinin hakkı var. Ancak ‘hakkı var’ deyince elbette altı kardeş bir eve girip oturamayacağına göre buna bir çözüm getirmek gerekir. Çözümlerden biri şudur: Bu yerler ne kira getirecek ise bu kira bedeli kadar bir tazminat, bu yeri kullanan kardeşten diğer kardeşlere ödenir.

Haberin Devamı

İkinci çözüm; kardeşlerden biri ortaklığın giderilmesi davası açar. Mahkeme bu yerleri kardeşler arasında bölüştürme çarelerini arar. Bölüştürme imkanı varsa bu yerler kardeşler arasında bölüştürülür. Bölüştürme imkanı yoksa bu yerler satılır parası bölüştürülür. İhtilaflı bir olayda bunun dışında bir başka çözüm de yoktur. Tabii ki en iyisi ve en doğrusu herkes hakkını bilmeli ve karşısındakinin de hakkına rıza göstermelidir.

Öyle ‘kimseyi yaklaştırmam’ tavrı çok yanlıştır. Bu yanlış tutum nedeni ile belki de ikinci çözüm önerim gerçekleşecek ve bu yerler satılacak yani elden çıkacak. Şimdi bu çözüm kardeşler için daha mı iyi? Bence değil ama çaresiz kalınınca yapacak başka bir şey yok. Elbette diğer kardeşler de haklarını almak isteyeceklerdir. Bu durumda da en doğrusu işi kardeşçe sulhen halletmektir

Sıradaki haber yükleniyor...
holder