Tamer Heper Kime yarayacak?
HABERİ PAYLAŞ

Kime yarayacak?

Haberin Devamı

Binamızın ortak alanlarının mantolanması konusunda karar alınmış ve bu iş yapılmıştır. Ancak yeni yapılan toplantıda bodrum kat tavanının da mantolanması kararını beşte dört oyla almıştır. Ancak karara katılmayan beşte bir mantolanan yerin ortak alan olmadığı gerekçesi ile masrafa katılmak istememektedir. Bu hususta katılım nasıl olmalıdır? O.K.

Doğrusu şu mantolama işinin de kırk çeşidi çıktı. Bodrum katın tavanının mantolanmasının nerede olacağını, bunun neye yarayacağını pek çözemedim. Ancak bilinmesi gereken o ki mantolama, tüm binanın yani anayapının ısıya karşı izolasyonu amacı ile yapılır. Bir dairenin korunması için yapılmaz. Dolayısı ile anayapının izolasyonu için yapılan masraf ortak giderdir, başka türlü anlaşma olmadığı müddetçe arsa payına göre masrafa katılınır.

[[HAFTAYA]]
Ancak bodrum katın tavanının mantolanması (henüz kime ve nereye yaradığını çözemedim ama) bir dairenin korunması amacı ile yapılıyor ise evet tüm kat maliklerinin katılması istenemez. Ancak bahsedilen yer genel binanın, anayapının mantolamasının eksik bırakılması nedeni ile yapılacak ise anlaşılacağı gibi tüm kat maliklerinin masrafa katılması gerekecektir. Ancak önceki mantolama işi, bilen biri örneğin bir mühendis tarafından yapıldı ise eksik bir saha bırakılacağını hiç tahmin etmiyorum.

Aile içinde problem olabilir


Annem Emekli Sandığı emeklisi. Banka kredisi çekip ev alsa ve evi benim üzerime yapsa olur mu? Biz dört kardeşiz, bunun etkisi var mı? E.A.


Şimdi annenizin bir ev alması halinde bunu sizin üzerinize yapmasında hukuki bir engel yok. Ancak bankadan kredi alıp ev alacak ise iki ihtimali düşünüp ona göre karar vermek lazım. Bankalardan alınan kredi çeşitlidir. Ev alınacağı zaman alınan kredi uzun vadeli olan mesken kredisi ise sizin adınıza olmaz. Bu halde evi kim alacak ise krediyi o talep eder. Çünkü bu ev banka lehine ipotek edilecek, evi de krediyi kullanan alacaktır. Ancak bankadan meskene bağlı olmayan tüketici kredisi şeklinde kredi çekilecek ise bu kredi bir evin alımı için yeterli miktarda olmayabilir ama üstünü anneniz tamamlayabilir ve bu halde alınacak ev sizin adınıza olabilir. Dolayısı ile kredi yönünden durum bu ama kardeşlerinizin varlığından söz ettiğinize göre bir de aile ilişkileri meselesi gündemde olabilir. Bu cepheden bakıldığında anneniz hayatta olduğu sürece problem yaşanmaz ancak annenizin vefatından sonra miras yönünden problem yaşanabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder