Tamer Heper Kira elden ödenir
HABERİ PAYLAŞ

Kira elden ödenir

Haberin Devamı

Kiralayanım uzakta oturuyor, her ay kirasını götürmekte zorluk çekiyorum. Kendi hesabına bir bankaya yatırsam oradan alsa olmaz mı? Y.B.

Hayır olmaz. Doğrusu yanıt aslında bu kadar ama isterseniz niye olmazı açıklayayım. Kira bedelleri kiralayana götürülüp ödenen borçlardandır. Bunun mutlaka kiralayanın eline ödenmesi lazım. Sizin bankada hesap açıp oraya yatırmanız, kiralayanın eline ödeme anlamına gelmez. Kiralayanın kalkıp bankaya kadar gitmesi lazım. Onun için olmaz.

[[HAFTAYA]]

Peki “Bazı hallerde kiralar bankaya ödeniyor, o nasıl oluyor? diye sorarsanız. şöyle oluyor: Şayet kira sözleşmesinde kira bedelinin bankaya yatırılacağı hükmü var da bir de banka hesap numarası varsa tamam, bankaya ödenir. Bu birinci ihtimal. İkinci ihtimal alacaklı temerrüdüdür. Yani kiralayan herhangi bir nedenle kira bedellerini almıyordur. Mesela kiracıyı çıkartma amacındadır, bu nedenle kirayı almıyordur veya kira bedeli konusunda kiralayanın birileri ile örneğin malik ile ya da ortağı ile ihtilafı vardır. Kiranın kime ödeneceği belli değildir, bu hallerde ancak mahkeme kararı ile bir banka şubesi belirlenir ve kira bu banka şubesine ödenir. Yoksa kendiliğinden hesap açıp bankaya kira yatırılmaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder