Tamer Heper Kiracım ödemedi
HABERİ PAYLAŞ

Kiracım ödemedi

Kiracım kiraları ödemedi, ben de ihtarname gönderdim ve kiraları ödemediğinden bahsettim. Şimdi bu nedenle tahliye davası açabilir miyim? Açarsam ne zaman açabilirim? B.Y.

Kiraların ödenmemesi tahliye nedenidir ama bunun usulü, yolu yordamı vardır. Kiracı kirasını ödemediği zaman kendisine ihtar gönderilir, siz bunu yapmışsınız ama ihtarın içermesi gereken bazı hususlar vardır. Örneğin ihtarnamede sadece “Kiraları öde” uyarısı varsa bu tahliyeyi talep imkanı tanımaz. İhtarnamede kira bedellerinin otuz gün içinde ödenmemesi halinde akdin feshi ve mecurun (kiralananın) tahliyesi talebinde bulunulacağı uyarısının bulunması şarttır. Bu uyarı yoksa temerrüt nedeni ile tahliye talebinde bulunamazsınız. Ancak bu ihtarname de boşa gitmiş demek değildir. Aynı biçimde bir ihtarı sonraki aylardan biri için gönderirseniz elinizde iki tane haklı ihtar olur ki bu defa iki haklı ihtar nedeni ile tahliyeyi talep hakkını kazanırsınız ama dava ancak dönem sonunda açılabilir. Herhalde meşhur sözü biliyorsunuzdur: Her şeyin bir püf noktası var.

Haberin Devamı

Eviniz elden gitmez

Kardeşimden ev aldım, bu alım için de bankadan kredi kullandım. Kredi taksitlerini muntazam ödüyorum. Ama banka görevlisi bu krediyi kardeşime verdiğimi, evinin alımının da muvaza olduğunu bildiklerini söyledi. Bu durumda evim elimden gidermiş, doğru mu? S.A.

Önce sorunuzdaki muvaza kelimesinin ne anlama geldiğini söyleyeyim. Bunun karşılığı danışık. Yani birilerini aldatmak için iki kişinin görünen amaçları altında başka amaçla işler yapması. Ancak burada dikkat edilecek husus bir zararın doğmuş olup olmadığı. Sizin olayınıza gelince. Siz bir kredi kullandınız ve taksitlerini de ödüyorsunuz. Üstelik kardeşinizin dairesini de tapuda üzerinize aldınız. Bunda yanlışlık nerede anlayamadım. Siz banka görevlisinin dediğine bakmayın, hukuka bakın. Böyle bir nedenle eviniz elinizden gitmez. Son günlerde kimin ne dediğini anlamak mümkün değil. Bir vatandaşa da banka, kredi kartı taksidini geciktirdiğini, bu parayı artık şubelerin almayacağını sadece avukatlarına ödeme yaparsa kabul edeceklerini söylemiş. Borcunu ödeyecek insana banka gibi bir kurum bunu söyleyebilir mi, söylemiş işte. Vatandaş da yana yakıla para ödemek için koşuşturuyor. Herhalde bir başka örneği yoktur bildiğimiz ülkeler içinde.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder