Tamer Heper Kiracının size borcu var
HABERİ PAYLAŞ

Kiracının size borcu var

Haberin Devamı

Evimi bir yıllığına kiraya verdim ama kiracı altı ay sonra çıktı. Bir de 863 lira elektrik borcu bıraktı. Bu parayı kendisinden alabilir miyim? Zararımı nasıl telafi ederim? E.Ö.

Kiracı ile bir yıllık sözleşme yapıldı ise kiracı bir yıl boyunca size kira ödeme borcu altına girer. Siz ise bir yıl boyunca bu yeri kendisine kullandırma borcu altındasınız. Siz ona bu imkanı sunmuşsunuz ancak kiracı sözünü yerine getirmemiş altı ayda çıkmış. Bu halde siz altı aylık kira bedeli kadar zarardasınız. Dolayısı ile zararınızı kiracıdan talep edebileceksiniz.

[[HAFTAYA]]

Ancak hukuki anlayışa göre zarar elde edemediğiniz kira geliridir. Öyleyse bu yeri yeniden kiraya vererek zararınızı azaltabileceksiniz. Giden kiracıdan isteyebileceğiniz tazminat, dairenizin aynı şartlarla yeniden kiraya verilene kadar geçen süre içindir. Bunu da mahkemede bilirkişi belirler. İkinci zarar elektrik parası, acaba idare ile sözleşmeyi kim yaptı. Şayet sözleşmeyi siz yaptıysanız idare karşısında borç sizin. Önce siz ödeyeceksiniz sonra kiracıdan isteyeceksiniz. Şayet sözleşmeyi kiracı yaptı ise borç kiracının. Bu halde alacağın peşine idare düşecek. Bu nedenle kiraya verecek olanlara elektrik sözleşmesini siz yapmayın kiracı yapsın diyoruz. Siz elektriği kapatın, kiracı sözleşme yaparak açtırsın. Bu yolla borç kendisinin olur, siz sorumlu olmazsınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder