Tamer Heper Kiranızı bankaya ödeyin
HABERİ PAYLAŞ

Kiranızı bankaya ödeyin

Haberin Devamı

Kiralayanın kardeşi bana ihtarname gönderdi. “Biz bu yerde yüzde 50 hissedarız. Kardeşim bana kiranın yarısını vermiyor. Dolayısı ile bundan böyle kiranın yarısını bana öde” diyor. Ben yarısını kiralayanın kardeşine ödeyeyim mi? Y.G.

Size açık yanıtımı vermeden önce kiralamalardaki bir özellikten söz edeyim. Bir kimse malını kiraya verebilir, bu tamam. Ancak bir kimse maliki olmadığı yeri de kiraya verebilir. Bu size ilginç gelebilir ama bu böyledir. Dolayısı ile kiracının sıfatı belli, kiracı, ev sahibinin sıfatı belli malik. Peki malik olmadığı halde kiraya veren kim? Onun sıfatı da kiralayan.
[[HAFTAYA]]

Yani böyle bir sözleşme yapmak mümkün. Şimdi sizin olayda bizinle sözleşme yapan hem malik hem kiralayan. Gayrimenkulün yarısının sahibi. Dolayısı ile sizin karşınızda kiralananın tümünü kiraya veren bir ‘kiralayan’ var. Bu hali ile sözleşme oluşmuştur, siz kiracısınız, karşınızdaki de kiralayan. Kira bedellerini siz kiralayana ödeyeceksiniz. Ancak malik olduğu halde kira sözleşmesine katılmayan biri olaya vakıf olduğu anda buna itiraz edebilir. Bu halde başvurulacak en doğru yol mahkemeye başvurup tediye mahalli tayını istemektir. Benim de size önerim bu olacak. Mahkemeye başvurun ve tediye mahalli tayini talep edin. Mahkeme size bir banka şubesi gösterecek, siz kirayı bu şubeye yatıracaksınız dolayısı ile iki kardeş arasındaki ihtilafın dışında kalacaksınız.

Süre geçmiş

Kira sözleşmem Eylül ayında yenilendi. Evsahibi şimdi bana “İhtiyacım var çık” diyor. Ben ise “Daha yeni uzadı, o zaman niye söylemedin?” diyorum. Ev sahibi beni çıkarabilir mi? L.M.

Ev sahibinizin talebi, ihtiyaç nedeni ile tahliye. İhtiyaç nedeni ile tahliye talebi belli sürelerde yapılabilir. Bu süre, kira sözleşmesinin bitimini takip eden bir aydır. Sözleşmeniz 1 Eylül’de yenilendi ise tahliye talebini Eylül ayı içinde yapmalıydı. Bugün için tahliye talebi kabul olunmaz. Ancak bir istisna da var. Şayet evsahibiniz önceden size tahliye talebini bir ihtarname ile iletti ise o zaman süre muhafaza olunmuştur. Bugün için tahliye talebi ile dava açabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder