Tamer Heper Konu ile ilgisi yok
HABERİ PAYLAŞ

Konu ile ilgisi yok

Kat irtifakı olan bir binada projede olmayan bir balkonda kat kaloriferi, yine projede olmayan ikinci balkonda barbekü yapan kişi ile mahkemelik oldum. Bilirkişi bunları saptadı, binanın statiğini etkilemediğini de söyledi. Bu davamı etkiler mi? R.E.

Kat irtifakı bulunan bir binada, kat mülkiyetine tabi olan binalar gibi kat mülkiyeti mevzuatı uygulanır. Dolayısı ile bu binada projeye aykırı değişiklik yapılamaz. Komşunuzun yaptığı projeye aykırı balkonlar dava konusu yapılabilir ve dava sırasında bilirkişi tasdikli projeyi binaya tatbik ederek projeye aykırılıkları saptar, mahkemeye rapor olarak verir. Bu raporda balkonların statiğinin önemi yoktur. [[HAFTAYA]]Şayet bilirkişi, projeye aykırı yapılan balkonlar statiği etkilemiyor dese bile mahkemece dairenin eski hale getirilmesine karar verilir. Tabii burada bilirkişinin ne maksatla binanın statiği konusuna girdiğini bilmek lazım. Şayet dava dilekçesinde bu hususu da dava konusu yaptıysanız siz boşuna bu konuya girmişsinizdir ama bilirkişi de talebe göre rapor vermiştir. Böyle bir konu gündeme gelmemiş ise bilirkişi hatalı rapor vermiştir.

Haberin Devamı

İflas masasına kaydolun

2011 yılında işyerinde çalışmaya başlamıştım ancak aynı yıl içinde işyeri iflas etti. Bizim alacağımızın icra iflas komisyonu tarafından ödeneceği söylendi ama emekli olmayanlara ödeme yapabiliriz emeklilere yapamayız dediler. Ben de emeklilerdenim. Peki çalışanların alacağı alacak da bizim alacağımız alacak değil mi? Hakkımı aramak için ne yapmalıyım? İ.Ç.

Bir şirket iflas etti ise artık bu şirkete ait ödemeler şirket tarafından yapılamaz. Bir şirket iflas ettiğinde artık onun alacaklarının tahsili ile borçlarının ödenmesi ‘iflas masası’na aittir. Muhtemelen okuyucumun icra iflas komisyonu diye isimlendirdiği komisyon ‘iflas masası’dır. İflas masası borçlu şirketin varlığını tespit ve tahsil eder. Bunun yanında bir de alacaklıların listesini yapar ve bu listeye göre ödeme yapar. Listede işçi ücretleri birinci sıradadır. Dolayısı ile okuyucumun başvuracağı yer iflas masasıdır. İflas masası dediğimiz icra iflas dairesi içinde kurulu bir heyettir. Büyük şehirlerde iflas dairesi müstakil çalışır, küçük yerlerde icra ve iflas dairesi şeklinde çalışır. İşte başvurulması gereken yer burasıdır. Başvuru halinde iflas masası okuyucumu da sıraya alacaktır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder