Tamer Heper Mahkeme kararı kesin
HABERİ PAYLAŞ

Mahkeme kararı kesin

Haberin Devamı

Bir bankanın işlemi hakkında hakem heyetine başvurdum. Hakem heyeti lehime karar verdi ancak banka mahkemeye başvurdu ve mahkeme davayı aleyhime karara bağladı. Gerekçesi, hakem heyetinin konu dışında karar vermiş olması. Peki hakem heyetinin yanlış kararı beni nasıl mağdur eder? Bunun temyizi yok mu? H.G.

Belli rakamlara kadar tüketici ihtilaflarında hakem heyetine başvurmak mecburi. Dolayısı ile bu rakamlara kadar (bu rakam her sene değişiyor) ihtilafta hakem heyeti kararı uygulanması gereken karardır. Ancak kararı beğenmeyen, karara razı olmayan taraf tüketici mahkemesine başvurur. Bu başvuru bir nevi temyize başvuru gibidir. Hakem heyeti kararlarına karşı tüketici mahkemesinin verdiği karar kesindir. Dolayısı ile temyizi yoktur.

[[HAFTAYA]]
Belli rakamın üzerindeki ihtilafta hakem heyetine başvurmadan tüketici mahkemesine başvurulabilir ki bu halde verilen karar temyize tabidir. Tahmin ediyorum ki sizinki öncelikle hakem heyetine başvurulması gereken ihtilaflardan ve burada taraf siz olduğunuz için davada da tarafsınız. Ancak mahkemenin verdiği kararın yanlışlığını veya doğruluğunu burada tartışma imkanına sahip değilim. Çünkü konunun detayına vakıf değilim. Konuyu tam olarak bilmeden bir hüküm vermek hatadır. Ancak görüyorum ki bu olayla ilgili ihtilaf aleyhinize son bulmuştur.

Elinizdeki belge önemli

İki yıllık internet abonesiydim adres değiştirdim. Yeni adreste şebeke yoktu abonelik iptal oldu. Bir süre sonra bana borç çıkardılar, başvurdum bana borcun silindiği söylendi ama sonunda dava açtılar. Ama elimde yazılı iptal belgesi var. Ben bu parayı ödesem sonra dava açıp geri alabilir miyim? E.Y.


Anlattığınız kadarı ile davada sizden iki yıllık abonelik ücreti isteniyor. Şimdi mahkeme sizin internet sağlayıcısına borcunuz olup olmadığını araştıracak. Ancak sizin elinizde borcunuzun bulunmadığına dair belge var. Yani davada, elinizde sizin lehinize olacak önemli bir belge var. Bu halde ödemeyi niye düşünüyorsunuz? Mahkeme sonucunda sizin borcunuzun bulunmadığı kararı verilmesi büyük ihtimal iken, siz önce ödemeyi sonra dava açmayı düşünüyorsunuz. Bu yanlış. Siz davanın sonucunu bekleyin . Zaten sonradan açmayı düşündüğünüz dava işte bu dava safhasını içerecek ama buna karşın dava sürerken ödeme yaptığınız, sizin borcu kabulünüz anlamını taşıyacak. Dolayısı ile sizin nihai olarak yapmak istediğiniz zaten bu dava. Bu davayı takip edin sonlandırın ve elinizdeki yazılı belgeyi bu davada delil olarak kullanın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder