Tamer Heper Muhatabınız mağaza sahibi
HABERİ PAYLAŞ

Muhatabınız mağaza sahibi

Haberin Devamı

Oğlum evlenme hazırlığı içindeydi. Bir beyaz eşya mağazasına gittik, yeterli beyaz eşyayı beğendik taksitle satın aldık. Mağaza eşyayı dilediğimiz zaman alabileceğimizi söyledi. Biz de evlenme tarihinde fark vererek son model beyaz eşyayı alırız, bir de depolama probleminden kurtuluruz deyip eşyayı mağazada bıraktık. Zamanı gelince eşyayı almaya gittiğimizde mağazanın boşaltılmış olduğunu gördük. Karşımızda muhatap yoktu. Biz de beyaz eşya üreticisine başvurduk ancak üretici firma problemin kendileri dışında mağaza ile ilgili olduğunu söyledi. Bu doğru mu biz hakkımızı nerede arayacağız? A.K.

Aniden söylemek istemezdim ama size söylenen ne yazık ki doğru. Siz dolandırılmışsınız, dolandırıcılıktan da üretici firma sorumlu değil. Belki size söyleyenleri yanıltan şu husus olmuştur. Aldığınız ürünün ayıbından satıcı, bayi, üretici firma hepsi birden sorumlu. Dolayısı ile aldığınız malda bir ayıp var ise tüketici hakları çerçevesinde bunlardan dilediğinize başvurabilirsiniz.

[[HAFTAYA]]
Ancak sizin olayınızda ayıplı mal yok, siz doğrudan doğruya dolandırılmışsınız. Yani ortada bir suç var. Başvuracağınız yer savcılık. Savcılığa suç duyurusunda bulunacaksınız. Sonra, bir gün mağazanın sahipleri ortaya çıkarsa kendilerinden tazminat talep imkanınız olacak ama her durumda muhatabınız mağaza sahipleri, üretici firma değil.

Paylaşmanın şartları var


Annem ve babam geçen sene boşandı, mal paylaşımı yapılmadı. Babamın arazileri var, annemin hiçbir şeyi yok. Paylaşım nasıl olur? B.B.


Paylaşım, annenizin babanızın malına ortak olması sureti ile olmaz. Paylaşım edinilmiş mallara katılma sistemine tabi malların değerinin paylaşımı şeklinde olur. Ancak bunun için de babanızın mallarının edinilmiş mal olup olmadığına bakmak lazım. Birincisi evlenmeden önce edinilmiş ise bu sisteme girmez. İkincisi 2002 tarihinden önce edinilmişse yine bu sisteme girmez, miras kalmış ise yine girmez. Bunların dışında kala kala ne kalıyor? Evlilik içinde alınmış olması, evlilik içinde olmakla birlikte 1.1.2002 tarihinden sonra alınmış olması, bedel ödenerek satın alınmış olması. Bu şartlar varsa anneniz, babanızın malvarlığının parasal değerinin yarısını talep edebilir. Paylaşım bu suretle olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder