Tamer Heper Müteahhitle anlaşırken yardım alın
HABERİ PAYLAŞ

Müteahhitle anlaşırken yardım alın

Haberin Devamı

Bir gün müteahhit olduğunu söyleyen biri bana geldi. Kiradaki evimin komşuları ile anlaştığını,benim dairemin bulunduğu binadaki komşularla da anlaştığını, binamızı yıkıp yeni bina yapacağını söyledi. Ben kabul etmezsem ne olur? Bunun garantisi nedir? Binayı yıkar da sonra yapmazsa ne olur? Bunu nasıl garantiye alırım? O.Y.

İsterseniz yanıta son sorudan başlayayım. Hiçbir şekilde garantiye alamazsınız. Bize bu konuda başvuran kişiler aynen şunu söyler, “öyle bir sözleşme yap ki eli kolu bağlansın” böyle bir sözleşme yok. Mühim olan karşıdakinin elini kolunu bağlamak değil, kendini garantiye almak. Bunu sağlayacak bir sözleşme icat edilmedi, ancak acemice yapılıp tüm hakları bir anda karşı tarafa teslim eden yanlış yapılmış sözleşmeler vardır ki bunlar da havada uçuşuyor.

[[HAFTAYA]]

Şimdi başa dönelim. Siz kabul etmezseniz bina yıkılıp yenisi yapılmaz. Ancak şu hususlara dikkat edin. Önce komşularınızla irtibat kurun, acaba gerçekten onlar bu işe evet demiş mi? Belki karşınızdaki size yalan söylüyor. Sonra herkesin kabul ettiğini kesinlikle öğrendiğinizde siz de bir meslektaşımın yardımı ile sözleşmeyi imzalayın. Asla önünüze konulan sözleşmeyi imzalarken “Herkes imzalamış, demek ki bir şey biliyorlardır, onların imzaladığı doğrudur” demeyin. Bu sözleşmeler çeşit çeşit, önünüze konulacak müteahhit tarafından hazırlanmış standart sözleşme sizin işinizi görmez, haklarınızın korunması için mutlaka profesyonel yardım alın. Şayet herkes kabul etti ise siz de anlaşmaya bakın. Zira herkes anlaştı ise onlar dairelerini boşaltır, müteahhide teslim eder, siz koca binada tek başınıza kalırsınız bu sizin için kolay bir hayat olmaz. Peki ya bina yapılmazsa? Elbette işin içinde bu da var, binayı yıkıp sonra ortadan kaybolan müteahhit yok mu? Var hem de sayısız. Bunun için de olsa olsa bu müteahhidin önceki işlerine bakın, neler yapmış, ne inşaatlar bitirmiş, referansları ne? Bu bilgileri de komşularınızla paylaşın, tek başınıza kalmayın. Her karşınıza çıkan kişi müteahhit demek değildir. Şimdilik benden bu kadar, biraz moralinizi bozmuş olabilirim ama değerli bir iş yapıyorsunuz en yüksek seviyede dikkatli olmak zorundasınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder