Tamer Heper Olamaz!
HABERİ PAYLAŞ

14.11.2008’de darp ve gaspa maruz kaldım. İlgili mercilere şikayette bulundum ama bugüne kadar dava açılmadı. Bunun sebebi nedir? Ne yapmamı tavsiye edersiniz? F.K.

Okuyucumun bahsettiği tarihten bu yana neredeyse iki buçuk sene geçmiş. Normal şartlarda bu süre içinde bırakın dava açmayı açılmış davanın bile sonuçlanmış olması gerekir. Ancak bazı hallerde iş uzayabilir. Örneğin siz suçluyu tespit edememiş olabilirsiniz, keza zabıta ta da zanlıyı bulamamış olabilir, teşhise rağmen gözaltına alınamamış olabilir.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Ancak yapanlar belli ise gözaltına almak mümkün ise ve bugüne kadar gerçekten dava açılmamışsa söyleyecek söz bulamam. Peki ne yapmanız gerekir? Şikayette bulunduğunuzu yazmışsınız, şikayet zabıtaya yapılmış olabilir veya doğrudan savcılığa yapılmış olabilir. Hangi merciye yapılmışsa o mercinin size verdiği bir kayıt numarası vardır. Bu numara ile ilgili merciden dosyanın akıbetini araştırabilirsiniz. Şayet şikayetinizi zabıtaya yaptıysanız bile dosyanız savcılığa gitmiştir. Yani siz dosyanızı savcılıktan araştıracaksınız. Bunları tek başınıza yapamayacağınız kanaatinde iseniz bir meslektaşımın yardımını isteyin. Bu yolla belki işin çabuklaşmasına katkıda bulunursunuz.

İşinize yarar

Bir işyerinde çalışmaktayken işyerini değiştirdim, sonra tekrar eski işyerine girdim. Ancak bir süre sonra işyerimin beni SSK’ya bildirmediğini öğrendim. Çalıştığım yerde SSK’ya bildirilmediğim dönemde benim imzaladığım irsaliyeler var. Bunların örneğini aldım, bir işe yarar mı? K.

Değerli okuyucum K, soyadını yazmamışsın, senin bir soyadın yok mu? Elbette var, bir daha soyadını da yaz emi? Sonra mektubun ciddi hukuki konu içeren bir mektup, ne manaya geldiğini anlamadığım Galatasaray ile ilgili vecize de neyin nesi? Ne ise bırakalım vecizeleri de işimize bakalım. Şayet SSK’ya bildirmeden çalıştırıldıysanız dava açarak çalışılan günleri sigortalılıktan saydırabilirsiniz. Bu dava sırasında da iddia ettiğiniz tarihlerde işyerinde çalışmakta olduğunuzu her türlü yasal delille ispatlayabilirsiniz. Bunun için delil tanık olabileceği gibi elinizdeki sizin imzanızı taşıyan irsaliyeler veya başka belgeler kullanılabilir. Dolayısı ile bu hakkınızı kullanın zira emeklilik hesabında çalışılan yani prim ödenen gün sayısı da önemlidir

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder