Tamer Heper Ömür biter yol bitmez
HABERİ PAYLAŞ

Ömür biter yol bitmez

Kiracım telefonlara çıkmıyor bizi üç aydır oyalıyor. kiracıyı nasıl çıkarırız? ? Ö.Y.

Ben mektuplarınız kısa ve öz olsun diye ricada bulunuyorum ama bu kadar da değil. Okuyucum da o kadar kısa ve öz yazmış ki yazdıklarının tamamı bu. Benim de kısa ve öz yanıt vermem gerekse diyeceğim ki, siz daha çoook beklersiniz! Şimdi ben bugünlük kısa ve öz yazmaktan vazgeçeyim de yine yeterli bilgi vermeye çalışayım.

[[HAFTAYA]]

Anladığım kadarı ile okuyucum üç ay önce kiracısına ‘çık’ demiş, kiracı da çıkmıyor. Yaa kiracısına çık deyip de çıkaran ev sahibi var mı? Ben rastlamadım, bir ihtimal varsa da bana denk gelmedi. Zira mesele şu: Kiracıya çık demek, kiracı için bir şey ifade etmiyor. Çünkü yasalar ‘çık’ demenin bir şey ifade etmediğini söylüyor.

Kiracıyı çıkarmak için, ortada tahliye nedenlerinden birinin olması lazım. Bu tahliye nedenleri de yasalarda yazılı. Bir iki örnek; mesela ev ihtiyacınız olacak, mesela kiracı kiralarını ödemeyecek, mesela kiralananın bulunduğu bina yıkılıp yenisi yapılacak vs. Bunlardan biri yoksa siz kiracınızı bırakın üç ayda üç senede bile çıkaramazsınız. Bunu ben söylemiyorum yasalar söylüyor.

Şimdi “Ben evin maliki değil miyim, ister kiracıyı alırım, istersem almam, istersem kapı dışarı koyarım” diyorsunuz ama kazın ayağı öyle değil. Moralinizi bozmuş olmayayım ama yukarıda saydığım tahliye nedenlerinden birinin varlığı halinde dahi kiracıyı çıkarmanız için yargılama süresi neredeyse en az bir yıl. Siz ise ortada fol yok yumurta yok üç aydan şikayet ediyorsunuz, durun bakalım daha yolun başında bile değilsiniz üç ay nedir ki?

Önce yasal olarak tahliye nedeni bulacaksınız, sonra bunu mahkemeye götüreceksiniz, sonra mahkemeden karar alacaksınız ama kiracı bunu Yargıtay’a götürecek. Yargıtay’da en az bir yıl kalacak ve mahkeme kararı onanırsa kiracıyı nihayet çıkarabileceksiniz.

Kiracı yine de çıkmam derse, bunun için de icra müdürlüğünden randevu alacaksınız. Kiracının evine gideceksiniz, hamal, marangoz falan götüreceksiniz. Evdeki eşyayı söküp evden tahliye edeceksiniz. Yani (kamyon arkasındaki yazı misali) ömür biter yol bitmez.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder