Tamer Heper Önce azledin
HABERİ PAYLAŞ

Önce azledin

Eşim benden vekalet aldı, bununla bankalara borçlanmış. Adıma çek karnesi alıp karşılıksız çek yazmış. Bu yetmiyormuş gibi şahıslara da borç yapmış. Eşimden boşansam borçları reddedebilir miyim? B.G.

Önce şunu söyleyeyim. Şayet birilerine borçlandıysanız borcu reddetmek gibi bir hakkınız yok. Borç varsa bu ödenir. Yok, borç yok da olduğu iddia ediliyorsa onunla mücadele edilir. Ancak borcun varlığını bile bile reddi imkanı yoktur. Doğrusu bu imkanı tanıyacak biçimde vekaletname vermeden bir değil birkaç defa düşünmek lazım.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Ancak bugün sizin için iş işten geçmiş. Eşinizden boşanmak borç meselesini halletmiyor. Siz boşanmaya karar verdiyseniz diyecek yok ama boşanırsam borçtan kurtulurum diye düşünüyorsanız yanlış. Borç sizin, dolayısı ile sizi takip edecek, eşinizi değil. Eşi borçlu olanlar boşanıyor, şayet bir gün eve haciz gelirse “Artık burası eşimin evi değil biz boşandık” demek için. Sizinki öyle değil, borçlu olan sizsiniz. Boşanma konusunda kararınız kesin mi bilemiyorum ama kesin olması gereken bir şey var en kısa zamanda eşinizi vekaletten azledin, bari zararınız büyümesin.

Malik de sorumlu

Eşime yolda araç çarptı ve yaralandı. Hastanede yattı, iki ameliyat geçirdi. Bu sıralar onun sağlığı ile uğraştığımız için çarpan araç sürücüsü ile ilgilenemedik. Aradan altı ay geçti. Hakkımızı kaybetmiş olabilir miyiz? Ne tavsiye edersiniz? N.E.

Tavsiye edeceğim bir iki husus var. Birincisi zaman yönünden bir kaybınız yok. Trafik kazaları ile ilgili davalar iki sene içinde açılmalıdır. Sizin olayınızın üzerinden altı ay geçmiş, daha önünüzde bir buçuk sene var. İkincisi, dava açacaksanız sadece sürücüye açmayacaksınız, aynı kazadan aracın maliki de maddi yönden yani tazminat yönünden sorumlu. Açacağınız davada maliki de hasım göstereceksiniz. Bitmedi, bir de aracın mali mesuliyet sigortası var. Yine bu davada sigortacıyı da hasım göstereceksiniz. Dolayısı ile açacağınız davayı üç kişiye birlikte açacaksınız. Tabii dikkat edin araç sürücüsü aynı zamanda malik ise bu defa hem malik hem sigorta şirketi davalı olacak, yani iki kişiye dava açacaksınız. Davada tarafların kusur oranı ve maddi kaybınız incelenecek ve kusur oranı göz önüne alınarak size maddi tazminat ödenecek. Talepleriniz arasında manevi tazminat da olacak. Aklınızda bulunsun.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder