Tamer Heper Özel inceleme konusudur
HABERİ PAYLAŞ

Özel inceleme konusudur

Haberin Devamı

Bir şirkette çalışıyor iken imzamın taklit edilmesi sonucu bir yıl çalışmama cezası aldım. İmza taklitlerinin incelemesinin yapıldığını biliyorum. Bunun için dava açmak gerekir mi? T.K.

İmza incelemesi grafoloji konusunda uzman kişilerce yapılır. Taklit olduğu ileri sürülen imza ile o kişinin el yazısı karşılaştırılır. Bu incelemede kişinin şayet varsa önceden resmi belgelerde mevcut imzası ile veya hakim önünde attığı imzalarla karşılaştırma yapılır. Dolayısı ile iki yazı arasındaki benzerlikler ve farklar tespit edilir ve ihtilaf konusu imzanın o kişiye ait olabileceği veya olamayacağı sonucuna varılır.
[[HAFTAYA]]

Bu çoğunlukla sahte olduğu iddia olunan imzanın kullanılması durumunda mahkemede yapılır. Mahkemeler imzaları ve yazıları incelenmek üzere resmi labratuvarlara gönderir. Bunun için bazı resmi kurum labratuvarları ve adli tıp kurumu görev yapar. Sizin için bir yargılama yapıldığına göre burada inceleme yapılarak nihai kararın verilmesi gerekirdi. Bu inceleme yapılmadan adli veya idari ceza verilemez. Dolayısı ile bu inceleme yapılmadan verilmiş bir karar varsa temyizi veya itirazı da mümkündür. Ancak istek halinde bu incelemeleri yapan özel firma ve kişiler mevcuttur. Hiçbiri olmazsa imzanın size ait olmadığının tespitini mahkemeden istemek mümkündür. Ancak nihai olarak şunu söyleyeyim: Benim tecrübelerimden gördüğüm kadarı ile sonuç da yüzde 100 doğrudur denilemiyor. İncelemelerde yanlış sonuçlar da çıkabiliyor ama oran olarak bu daha az oluyor.

Genel kuruldan geçecek

2006 yılında bir kooperatife üye oldum, geçen yıl 30 bin lira istediler, kredi çekip verdim. Bunu alınca inşaat altı ayda bitecek dediler bu yıl önce 6000 lira ve bilahare yine 30 bin lira istiyorlar. Vermezsek icraya vereceklermiş. Bu yıl istenilenin dışında kooperatife borcum yok, acaba bu süreç nasıl işler? C.A.


Terör, hastalık, ilaç problemi derken gün geçmiyor ki yeni yeni gündem maddeleri önümüze gelmesin. Bu arada günlük yaşamımızdaki olumsuzluklar devam ediyor ama bunlar kimsenin aklına gelmiyor. İşte unutulanlardan biri de kooperatiflerin olumsuz yanları. Bunlar için Kooperatifler Kanunu’nda değişiklik şart. Kooperatiflere sanki özerklik verilmiş gibi hiç kimse yönetimine karışamıyor. İşte örneği bu okuyucum. Kooperatiflerin büyük çoğunluğu sadece ‘para ver’ demeyi biliyor. Oysa ortakların yükümlülüklerini artıracak her konu mutlaka genel kuruldan geçmek zorunda. Para istemek de bunların içinde. Yönetim kurulu, genel kuruldan geçmemiş bir parayı isteyemez. Gel gör ki bir yönetim kurulu da buna uysun. Nasıl olsa ellerinde silah var birinci silah “Seni icraya veririm.” İkinci silah “Seni kooperatiften atarım”. Oysa icraya verseler de genel kuruldan geçmemiş bir alacak için takibi yürütemezler, yine genel kuruldan geçmemiş bir alacak için kooperatiften atamazlar. İşte okuyucumun durumu da bu, istenilen alacak genel kuruldan geçmemiş ise bu sizin borcunuz değil.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder