Tamer Heper Peynirden kıl çıktı
HABERİ PAYLAŞ

Peynirden kıl çıktı

Şimdi yaygın olan sitelerden birinden iki kişilik kahvaltı satın aldık, geçenlerde eşimle birlikte bu lokantaya kahvaltıya gittik, ancak gittiğimize bin pişman olduk. Peynirlerin tamamı kıl içindeydi, hamur işleri bayattı, bunları söyleyince de bir de kovulduk. Bunlara karşı tüketici olarak ne yapabiliriz? S.D.

Artık kahvaltılar bile internetten mi satılıyor? İlginç. Merakımdan soruyorum, parayı bastırıp çat kapı kahvaltıya gitmekle internet üzerinden gitmenin farkı ne? Bilemiyorum, elbette bir farkı var. Ben kendi işime bakayım yanıta geçeyim. Bir kere işin içinde belediye mevzuatı var. Belediye temizlik konusunda denetim yapmak, gerekirse idari para cezası vermek ve belli süre işyerini kapatmakla görevli.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Durumu belediyeye şikayet etmeniz mümkündü. Tüketici konusunda ise anlattığınız ‘ayıplı hizmet’. Bu halde paranın iadesi, bedelde indirim gibi talepler mümkün ama bunun için tüketici sorunları hakem heyetine gideceksiniz. Bu heyete yeterli belge vereceksiniz ondan çıkacak karara göre hareket edeceksiniz. Ancak bir sıkıntınız var. Çoğunlukla buradan karar alabilmek için hizmetin kusurlu olduğunun belgelenmesi gerekir, peki siz bunu belgelemek için yanınıza kıllı peynirlerden aldınız mı? Elbette almadınız. İşte burada ispatta güçlük çekebilirsiniz ben size hatırlatayım.

Gecikmiş gibisiniz

İki yaşımdayken annem ve babam boşanmış. Babam sonradan evlendi ve iki çocuğu oldu. Biz de beş kardeştik. Babam hayattayken bir daire almış ama eşinin üzerine yapmış. Sonra ikinci eşi de ölmüş, böylece sahip oldukları ev ikinci eşinin çocuklarına kalmış. Bizim babamla ilişkimiz kopuk olduğundan onun varlığı hakkında bilgi sahibi değiliz. Bildiğimiz evi üzerinde hakkımız var mı, başka ne gibi haklarımız olabilir? S.S.

Babanızın ölümü ile şayet malvarlığı var ise siz yedi kardeş mirasçısınız. Eşit haklara sahipsiniz. Eve gelince. Ev babanızın ikinci eşinindi. Dolayısı ile ikinci eş babanızdan sonra öldüğü, babanız mirasçı olamayacağı için, babanıza pay düşmeyecek, ondan da size hisse gelmeyecek. Dolayısı ile ikinci eşin ölümü ile ona ait tüm malvarlığı ve dolayısı ile sahip olduğu ev iki çocuğuna kalacak, size bir şey yok. Babanızın bu evi aldığı, sonra sizi mirastan mahrum etme amacı ile bağışladığı iddiasında iseniz bunun için dava açıp mahfuz hissenizi talep etmeniz gerekirdi ama bunun için bir yıllık süreniz vardı. Oysa 30 yıla yakın süre geçmiş, artık böyle bir dava açma imkanınız da yok. Bunun dışında malvarlığı var idi ise bunu talep için süre söz konusu değil. Ancak malvarlığını bilmeniz gerekir. Bir ihtimal bankada parası var idi ise bu hisseniz banka hesabında saklı kalırdı ama biliyorsunuzdur 10 yıllık hesaplar tasfiye ediliyor. Öncelikle var idi ise banka hesabını bulmanız gerekecektir ki biraz fazla gecikmişsiniz, bilemiyorum izini bulabilecek misiniz?

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder