Tamer Heper Projede ölçüler belli
HABERİ PAYLAŞ

Projede ölçüler belli

Kentsel dönüşüm nedeni ile binamızı müteahhide verdik. Ancak projeye göre yeni daireler eskisinden küçük. Bize balkonları da daire hesabına katmamız gerektiğini söylüyor. Acaba balkonlar daire alanına katılmakta mıdır? O.A.

Okuyucumun sorusu hukuki bir soru ile birlikte teknik bir soru. Daha çok mühendislerin yanıtlayacağı bir soru. Ancak yaptığım küçük bir araştırma ile şöyle bir sonuca ulaştım: Binalarda balkonlar gömme balkon ve çıkma balkon olarak yapılabiliyormuş. Gömme balkonlar bina alanına dahil kabul ediliyor, çıkma balkonlar bina alanına dahil kabul edilmiyormuş.

Haberin Devamı

Bu durumda sizin balkonunuzun bunlardan hangisi olduğunun tespiti önemli. Acaba projedeki balkon gömme mi çıkma mı?

Bu husus yaptığım bir araştırmanın sonucu. Şayet bir eksiklik var ise ve bu husus bana aktarılır ise ben de size yansıtırım.

Zira konu mesleğimin dışında olup, sizi yanıltmak istemem. Ama konu açılmışken bu hususun genel bir şikayet konusu olduğunu da hatırlatmadan geçemeyeceğim. Şikayet konusu olan husus, müteahhidin yaptığı yeni binanın eskisinden küçük dairelerden oluştuğu noktasında birleşiyor.

Ancak bu şikayetlerin inşaatın kabası tamamlandığında yapıldığına da dikkat ediyorum.

Acaba vatandaş inşaat başlamadan, müteahhidin projesini bir bilene gösterip danışmıyor mu?

Dairelerin kaç metrekare olacağı projesinde bellidir, bunu bir mühendise danışıp sonra müteahhitle anlaşma yapmak gibi bir tedbir düşünülmez mi?

İşte en çok bunu merak ediyorum. İnşaat yapıldıktan sonra bu şikayetlerin sonuç vermediğini de görüyorum. Okuyucularımı bu konuda uyarayım.

BİR NOT:

Sayın A.Y. bana gönderdiğiniz sorunun altındaki notta, bu bilgilerin açıklanması suç teşkil edecektir, açıklama yapmayın derhal silin notu var. Bu nedenle sorunuzu açıklayamıyor ve size yanıt veremiyorum. Oysa probleminiz büyük, bu dipnot olmayacak şekilde sorunuzu gönderirseniz yanıt vermek ve size yardımcı olmak isterim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder