Tamer Heper Projede var mı?
HABERİ PAYLAŞ

Projede var mı?

Ben bir dükkan sahibiyim. Benim ısınma problemim yok, bu nedenle dükkandaki ısınmayla ilgili radyatör ve boruları söktüm, kör tapa koydum kendi imkanlarımla ısınıyorum. Ancak kış boyunca benden yakıt parası istediler ben de vermedim. Şimdi beni icraya vermişler, buna hakları var mı? M.L.

Anlattıklarınızdan anladığım şu: Aslında sizin dükkanda kalorifer tesisatı vardı. Bu demektir ki sizin binanızın projesinde ısınma sistemi sizin dükkana da kurulmuştu. Ancak siz kendi insiyatifiniz ile sistemi kaldırdınız. Şimdi “Ben kullanmıyorum, parasını da ödemem” diyorsunuz ama yanlış yapıyorsunuz. Çünkü projede sizin dükkanda ısınma sistemi öngörülmüşse siz bu sistemi kapatmakla yakıt bedeli ödemekten kurtulamazsınız. Yani sizden yine yakıt bedeli istenir. Binanızda yönetici yanlış yapmamış.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Çünkü binada ortak bir yaşam vardır ve kanuna göre de ortak tesisi kullanmamak veya kullanacak durumda bulunmuyor olmak masrafa katılmaktan kaçınma nedeni değildir. Bazı binalarda daire sahiplerinin kendi dairelerini merkezi sistemden ayırıp, dairelerine kombi koyduğunu, ortak yakıt parası ödemekten kaçındıklarını görüyoruz. Bu durumda dahi daire sahipleri hem kendi dairelerinin kombi giderine katlanacak hem de ortak yakıt gideri ödeyeceklerdir ki kâr edeyim derken iki katı yakıt bedeli ödeyeceklerdir. Sizinki bunun tersi, hiç ödemeyeyim derken hem ısınmaktan yoksun kalacaksınız hem de yakıt bedeli ödeyeceksiniz. Yakıt bedelinden muaf olmak için projede, sizin bağımsız bölümde ısınma sisteminin öngörülmemiş olması gerekir. Sizi bir tek bu kurtarır, aksi halde masrafa katılacaksınız

Sıradaki haber yükleniyor...
holder