Tamer Heper Projede yoksa yapılamaz
HABERİ PAYLAŞ

Projede yoksa yapılamaz

Haberin Devamı

Büyük bir sitede daire sahibiyim. Bu dairede de oturuyorum. Ancak yönetim tam evimizin önündeki yeşil alanı telle çevirdi futbol ve basketbol sahası yapıyor. Oysa bu yer hem projede hem de broşürlerde yeşil alan. Projede bunları görseydim ben bu daireyi almazdım. Buna hakkı var mı? M.Ç.

Bir bina içinde veya dışında, parsel sınırları içinde tasdikli projede ne görülüyor ise bu şekilde kalması gerekir. O kadar ki, otopark olarak görülen alan bir ihtimal fazla gelse de fazla alanı çocuk parkı yapamazsınız. Veya aksini düşünelim, projede çocuk parkı olarak görülen alanı, “Çocuklar gelip oynamıyor” diye otopark yapamazsınız. Sizin durumunuz da bunlardan farklı değil.

[[HAFTAYA]]

Mademki bahsettiğiniz alan yeşil alandır spor tesisi yapılamaz, spor alanına dönüştürülemez. Bir noktada okuyucumun sorusu içinde yanıt da var. Daire alırken çevresine bakılıp daire seçilir. Bir kısım alıcı, küçük çocuğu olduğu için çocuk parkı yakınında daire ister. Bir kısmı ise tamamen gürültüden uzak bir yeri tercih eder. Buna da saygı duyulması gerekir. Yapılacak şey: Yönetime durumu bir ihtarname ile bildirin, buna izin verilemeyeceğini, yasal bir durum olmadığını bildirin. Olumsuz yanıt alınırsa da mahkemeye başvurup, müdahalenin önlenmesi talebi ile dava açın ve dava ile birlikte mahkemeden inşaatın durdurulması için tedbir isteyin. Bunları yaparken isterseniz komşularla ilişkiye girin, eminim sizinle birlikte hareket edecekler vardır. Böyle bir talepte umumiyetle tedbir karı verilir. Zira yapı tamamlandıktan sonra yıkım kararı verilirse yapılan masraf boşa gidecektir. Dolayısı ile en doğru yol öncelikle tedbir kararı ile inşaatı durdurmaktır. Neticede mahkeme ne karar verir ise buna uyulacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder