Tamer Heper Projesi incelenmeli
HABERİ PAYLAŞ

Projesi incelenmeli

Haberin Devamı

Altı bloktan oluşan bir sitede oturmaktayım. Siteye elektrik kablosu, yakınlardaki trafodan geliyor, site içindeki genel panoya bağlanıyor, bundan sonra yer altı kabloları ile bloklara dağıtım yapılıyor. Bir bloğa gelen yer altı kablosunda arıza baş göstermiştir. Bunun onarım masrafının bloğa ait olduğunu söyleyen yönetim onarım yapmamaktadır. Bunun onarımı site genel giderlerinden mi yapılmalı, bloğun ortak giderinden mi yapılmalı? K.A.

Altı bloklu site dediğinizde artık toplu yapı anlaşılmaktadır. Toplu yapılar bir proje dahilinde, ortak alanlar ve ortak tesislerden ve muhtelif binalardan oluşur. Sizin sitede de proje dahilinde olan ortak alanlar ve tesisler vardır. Elektrik sistemi de ortak tesistir.

[[HAFTAYA]]

Dolayısı ile site ortak alanları içinde yer alan şebeke ortak proje ile tesis edildiğine göre panolardan bloklara kadar giden yer altı hattı da artık ortak tesis olarak kabul olunmalıdır. Bu mektubunuzdaki anlatıma ve benim yorumuma göre verilmiş bir yanıttır. Bunun gerçek ve sağlıklı yanıtını vermek için mahallinde tesisat projesi ile birlikte bir inceleme yapmak gerekir. Asıl sağlıklı yanıt bu halde verilebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder