Tamer Heper Psikolog önerilebilir
HABERİ PAYLAŞ

Psikolog önerilebilir

Tam bir yıl önce evlendim. İlk günler güzel geçti ama sonraları tartışmalarımız başladı. Bu tartışmalardan birinde eşimin kolunu sıkmışım, morarmış. O da gidip rapor almış. Bana boşanma davası açtı. Ben boşanmak istemiyorum. Bu rapor tek başına boşanma konusu olur mu? Mahkemeden psikolojik yardım istesem yararı olur mu? M.D.

Boşanma nedenleri muhtelif. Bunların içinde en çok uygulananı evliliğin temelden sarsılmış olması. Eskiden şiddetli geçimsizlik derdik, artık tanım değişti. Dolayısı ile davaya bakan hakim şiddetli geçimsizliği aramıyor, evlilik birliği devam edebilir mi edemez mi, ona bakıyor. Dolayısı ile sizinkine de öyle bakılacak. Ancak bu rapor tek başına boşanma nedeni olmazsa da dava açan kadın için iddiasını ispata yarayan önemli bir delil.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Elbette bunun yanında son aylarda gelişen tartışmalarınız da dava sırasında gündeme gelebilir ve belki bu konularda tanık dinletilecektir. Dolayısı ile bunların sonunda elde edinilen izlenime göre hakim karar verecektir. Ancak eğilim şu ki, tartışmaların sonunda kadının kolunda morluk olacak şekilde davranılması bir müessir fiildir, olmaması gerekir. Peki psikologla görüşmek mümkün mü? Evet mümkün. Zaten bu iş için adliyelerde görevli psikologlar var. Hatta bazen hakim kendiliğinden psikoloğu önerir. Dolayısı ile düşünülecek bir husus. Ancak benim şahsi kanaatimi de eklemeden yapamayacağım. Karşısındakine bir defa suç nitelikli davranışta bulunan kimsenin bundan sonra da davranmayacağı kanaatini elde etmem oldukça zordur.Umarım hakim benim gibi düşünmez.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder