Tamer Heper Ricacı olmanız gerekmez
HABERİ PAYLAŞ

Ricacı olmanız gerekmez

Haberin Devamı

Sitemiz, Türkiye çapında inşaat yapan bir kurum tarafından yapıldı. Herkes dairesine girdi oturdu. Sitenin yönetimi bu kurumun yan kuruluşuna, inşaatı yapan kurum tarafından verildi. Aradan üç sene geçti, hâlâ bu kuruluş sitemizi yönetiyor. Ama biz memnun değiliz. Bir sürü eksik var hiçbiri giderilmiyor. Bizde daireleri satan kuruma başvurduk. Cevaben bana “Yüzde 51 imza toplayıp getirin yönetimi size verelim” denildi. TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurduk, böyle bir şart olmaz dendi. Ne yapacağımızı şaşırdık. Hangisi doğru? K.G.

Bu bahsettiğiniz kurumla ilgili ilk şikayet değil, daha önce de aynı şikayetler geldi. Siz herhangi bir kuruluşa bağımlı değilsiniz. Zaten kanun da bunu öngörmüyor. Sitelerde (veya apartmanlarda) yönetici veya yönetim kurulu bağımsız bölüm malikleri tarafından seçilir. Bunun başka bir yolu yoktur. Öyle dışarıdan (inşaatı yapan müteahhit veya kurum tarafından) tayin olunamaz.

[[HAFTAYA]]

Bir kere sizde yönetici tayini hukuk dışı. Dolayısı ile hiç kimseden öyle yüzde 51’le veya bir başka oranla ricacı olmanız düşünülemez. Yapacağınız tek şey var. Kat maliklerini toplantıya çağıracaksınız. Kırtasiyeciden bir karar defteri alıp notere tasdik ettireceksiniz. Kat malikleri toplantısında yönetim planınıza uygun yöneticinizi seçeceksiniz. Bu tarihten itibaren aidatları bu yönetim toplayacak, sitenin işlerini bu yönetim götürecek, sizden para pul isteyen bunun dışındaki kişilere de ödeme yapmayacaksınız. İşiniz bu kadar basit. Yazınızdan sitenizin toplu yapı olduğunu anlıyorum. Toplu yapılarda yeni düzenlemeler oldu. Siteyi yönetirken yanlışlık yapmamak için de bir meslektaşımın yardımını alırsanız isabet edersiniz.

Tazminat yok

1998 yılından beri sigortalıyım. Son işyerine 2007 yılında girdim. Şimdi kendi isteğimle ayrılmak istiyorum. Tazminat alabilir miyim? E. A.

Sigortalı çalışma hayatınız 13 yıl. 13 yıllık sigortalılıkta emeklilik yok. Yani emeklilik nedeni ile işten ayrılamayacaksınız. Soran hanım olduğu için bu konuya giriyorum, son bir yıl içinde evlilik var mı? Yok ise evlilik nedeni ile de işten ayrılamayacaksınız. Peki işyerinde kötü koşullar, örneğin taciz, hakaret vs. var mı? Yok diyorsanız size kıdem tazminatı da yok. Şayet işveren işten ayırsaydı kıdem tazminatı vardı. Ancak durduk yerde yani kanunda sayılı haller dışında işten kendi isteği ile ayrılan işçiye kıdem tazminatı ödenmez. Dolayısı ile siz de kıdem tazminatı alamayacaksınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder