Tamer Heper Sahiller umuma açıktır
HABERİ PAYLAŞ

Sahiller umuma açıktır

Muğla’da bir sahil kesimine vatandaşlar sokulmuyor. Giriş için para isteniliyor. Oysa kıyılar herkese açık değil mi? Karşı koyduğunuz zaman valiliğin izni ile kapattıklarını söylüyorlar. Buna karşı ne yapmamızı önerirsiniz? F.G.

Benim önermem değil ama elbette ilk defa herkesin aklına gelecek olan şey valiliğe dilekçe ile başvurmaktır. Tahminim valiliğin böyle bir izin vermediğidir. Zira kıyılar umuma açıktır. Kanunda “Kıyılar devletin hüküm ve tasarrufu altındadır, kıyılar herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır” diyor.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

İlaveten de “Sahil şeritlerine yapılacak yapılar kıyı kenar çizgisine en fazla 50 metre yaklaşabilir” dedikten sonra “Kıyı herkesin eşitlik ve serbestlikle yararlanmasına açık olup, buralarda hiçbir yapı yapılamaz, duvar, çit, parmaklık, tel örgü, hendek, kazık benzeri engeller oluşturulamaz” hükümlerini getirdikten sonra şöyle bir istisnaya yer vermiştir: “Ancak bu alanlarda uygulama imar planı kararıyla altı ve yedinci maddede belirtilen yapı ve tesislerle birlikte toplum yararına açık olmak şartı ile konaklama hariç günübirlik turizm yapı ve tesisleri yapılabilir.” Görülen o ki ne yaparsanız yapın sahili kapatamayacaksınız. Şimdi siz valiliğe yazı ile başvurun, tahminim işgalin kaldırılması yönünde emir verecektir. Yok gerçekten valilik izni varsa o halde bir idari dava söz konusu olacak. Bu davayı da açmaktan çekinmeyin.

Haklı nedenler var

Eşim bir işyerinde çalışıyor, ücretini zar zor alıyor buna karşın da patron sık sık yurtdışına gönderiyor. Ben işten ayrıl diyorum, yedi yıllık çalışmam var tazminat vermezler diyor. Ne dersiniz? M.C.

Önce şuna karar verin. Kıdem tazminatını alsanız eşiniz işini bırakacak mı? Şayet ‘Evet bırakacak’ diyorsanız o halde bıraksın. Çünkü, ücretler ay başı ödenir, ayın birinde ödenmeyebilir en geç yirmisine kadar ödenecektir. Ödemelerde devamlı aksama varsa veya ödemeler yirmi günü geçiyorsa sözleşme fesholunur ve kıdem tazminatı da hakedilir. Ayrıca iş akdinde yurtdışına gitme şartı yoksa veya hizmet mecburen yurtdışına gitmeyi gerektiren hizmetlerden değil ise, örneğin tır şoförlüğü gibi değilse yurtdışına göndermek iş şartlarının ağırlaşması anlamı taşır ve bu da haklı fesih nedenidir. Eşiniz bu şartlar altında sözleşmeyi fesheder ve kıdem tazminatını talep eder. Sulhen alamazsa iş mahkemesinde dava açacaksınız.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder