Tamer Heper Şikayetten çekinmeyin
HABERİ PAYLAŞ

Şikayetten çekinmeyin

Haberin Devamı

Telefonla fotoğraf makinesi, VCD, otomobil falan kazandınız deyip kredi kartı numarası alıp bunu iç ediyorlar. Benden de kredi kartı istediler, 259 TL çektiler (limit buna müsaitti). Ürün beş para etmezdi, iade ettim ama şimdi paramı geri alamıyorum. Savcılığa şikayet edeceğim dedim “Sen bilirsin” dediler. Bir şey çıkmayacağına adeta eminler. İstiyorum ki gazetelerde çıksın başkaları da mağdur olmasın. Y.K.

Bu konuda söyleyebileceğim bazı şeyler var. Birincisi ortada suç varsa şikayetten çekinmeyin. Bir kimsenin korkmamasını gerektiren tek neden, yasa dışı iş yapmadığından emin olması halidir. Bunun dışında yasa dışı bir iş yapıldığı kanaatinde iseniz savcılığa şikayetten çekinmeyin, onların kararlı duruyormuş gibi yapmasına kanmayın, bu söyleyeceğim birinci söz. Sonra ne ürün aldığınızı yazmamışsınız.

[[HAFTAYA]]

Keşke iade etmeyip tüketici sorunları hakem heyetine başvursaydınız. Bahsettiğiniz rakamlar çerçevesinde verdikleri kararlar ilam gibi işlem görmeye müsaittir. Bu halde etkili bir karar alabilirdiniz. Bu arada bir tespit. Açıktan para kazanmak isteyenler küçük çapta ama çok sayıda para kapmaya çalışmaktadır. Bu bir taktiktir zira küçük küçük para kaptıranlar bu kadarcık para için uğraşmaya değmez deyip hukuki yola başvurmuyor. Hukuki yola başvursam daha fazla masraf olur diye düşünüyor. Bu da yolsuz kazananların yolunu açıyor. Dolayısı ile aldatılmanın küçüğü büyüğü olmaz deyip hak aramak lazım. Son olarak, son yılların elektronik dolandırıcılarına karşı dikkatli olmak lazım. Kredi kartı, bilgisayar, televizyon reklamları, bunlar bir araya geldi mi aldatılmak için bir yol oluşturabiliyor. Bunlara itibar etmemek gerekir, alışverişte görerek. deneyerek almanın yararlarını unutmamak lazım. Hele hele benim prensibim cebinde param varsa satın al yoksa cebinde paran olduğunda alırsın

Zor ama deneyin

Babamlar yedi kardeş birlikte çalışmışlar, arazi araba işyeri vs. var ama bunların hepsi iki kardeşin üzerine, babamın hiçbir şeyi yok. Aralarında bir sözleşme de yok. Bugün bize hiçbir şey vermiyorlar. Babamın hakkı olanları nasıl alabilirim? İ.E.


Ben köşemde büyük çoğunlukla sorunlara çözüm getiriyorum. Ancak neticede karşıma öyle bir soru geliyor ki bunun çözümü yok, işte sizinki onlardan biri. Birlikte çalışılır kazanılır da niye her şey bir veya iki kişinin üzerine yapılır bunun yanıtını ben merak ediyorum. Bunun güvenle falan hiç ilgisi yok, bakın güvene dayalı bir iş yapıldı ise nerede babanızın hakkı? Bu işte darılmaca gücenmece olmaz, işin başında prensipler belirlenir herkes hakkını alır? Şimdi bu safhada hakkınız olduğunu ispat kolay olamayacağı gibi babanızın hakkını da siz arayamazsınız, onu babanız arayacak? Çok yakın akrabalar arasında verilen borçlar ve yapılan işlemler şahitle ispatlanır. Artık borç verdiğini mi ispatlamaya çalışır, emeğini verdiği halde emeğinin karşılığını almadığını mı ileri sürer bilemiyorum ama işi hiç ama hiç kolay değil. Ancak bu yolla hakkını arasından başka yolu yoktur, ümitsiz oluşum, bu hususlar öyle herkes tarafından bilinmez, aile arasında kalır ve tanık bulmak çok zordur. Deneyin, başka da çareniz yok gibi görünüyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder