Tamer Heper Sıra size gelmez
HABERİ PAYLAŞ

Sıra size gelmez

Kızımla damadım bir bankadan kredi çekti, bir daire aldı. Daire kızımın adına kredi sözleşmesinde damadım ve ben kefiliz. Ancak şimdi kredi geri ödemelerini

[[HAFTAYA]]

yapamıyorlar. Benim ise küçük bir dairem var. Kefil olmam nedeni ile banka benim daireme el koyar mı? M.G.

Bankalardan kredi alırken veya banka kredi kartı kullanırken sanki bu bir daha geri ödenmeyecekmiş gibi davranmak çok yaygın. Ayrıca bankalar da hem krediyi hem kredi kartını teşvik edip vatandaşın cebine adeta zorla sokuyor.

Zira kredi verirken, yerli yersiz tomarla kesinti yapıyor, bu kesintiler hiçbir masrafın veya hizmetin karşılığı değil. Örneğin tapuya harç ödemedikleri halde ipotek harcı veya ipotek fek harcı adı altında para alıyor. Sonra, bir gün faizler düştüğünde, faizleri yeniden düzenliyor ve bu işlem için peşin peşin yüklü bir para alıyor. Yani faizi zaman içinde alacakken, düşülen faiz farkını peşin tahsil ediyor.

Haberin Devamı

Böyle gelire car kurban. Şimdi sizin kızınıza kredi verdi, verirken evi ipotek etti. Kredinin bir kısmı zaten ödenmişti, geri kalanını da ipotekli ev zaten karşılar. Eee ne oldu? Kızınız evden barktan oldu, banka parasını fazlasıyla geri aldı. Peki sizin durumunuz? Bence ipotekli daire satıldığında borcu karşılayacaktır, sıra size gelmez. Ancak borç karşılanmazsa, evet size gelirler.

Ama kapıyı çalıp evinizi elinizden almaya geldik demeyecekler. Sizin aleyhinize icra takibi yapacaklar, takip kesinleşirse evinizin haczini isteyecekler. Ancak bir kimsenin hali ile münasip evi haczedilirse buna karşı meskeniyet iddiası dediğimiz iddia ile meskenlerdeki haczi bazı şartlarda kaldırmak mümkün olabiliyor. İşte siz de bu iddiada bulunacaksınız. Ancak ben işin o safhaya geleceğini zannetmiyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder