Tamer Heper Şirketim varmış!
HABERİ PAYLAŞ

Şirketim varmış!

Ben bir sağlık kurumunda taşeron işçi olarak

[[HAFTAYA]]

çalışmaktayım. Bir bankada işlem yaptığımda bir şirketin sahibi olarak görüldüğüm söylendi. Bu durumda ne yapmalıyım? F.G.

Sorunuz üzerine iki ihtimal akla geliyor. Birincisi; bankadan kredi işleminiz yapılıyorken size yüksek bir kredi sağlamak için ücretli bir işçi değil bir şirket sahibi gibi gösterilmiş olması.

Kredi kullanan kimselerin, yüksek kredi alabilmek için bazı yan yollara saptığı olur. Sizinki de böyle olabilir ancak bu ihtimal kuvvetli bir ihtimal değildir, çok düşük bir ihtimaldir.

Haberin Devamı

Şayet böyle ise bir gün bankaya başvurup düzeltme talep edilebilir. Ancak asıl tehlikeli olan ikinci ihtimaldir. İkinci ihtimal şu: Bir gün hüviyetinizi kaybetmiş iseniz veya hüviyetiniz bir başka yolla birinin eline geçmiş ise bu hüviyetinizi kullanan kötü niyetli vatandaşlar sizin adınıza şirket kurarlar.

Bu şirketi alabildiğine borçlandırıp kendilerine kredi veya başka yollarla yarar sağlarlar. Borçlu olarak tabii kendileri görünmezler, borçlu şirkettir. Kendileri bir süre sonra ortadan kaybolur, sizin üzerinize alabildiğine borçlu bir şirket kalır.

Bir süre sonra hiç tanımadığınız bir alacaklılar ordusu peşinize düşer. Hatta kimliğinizi kullananlar bazen öyle işlemler yaparlar ki suç unsuru barındırır ve işin içine ceza mevzuatı da girer. İşte ikinci ve en tehlikelisi budur. Bunun için birtakım davalar gerekir. Bana öyle geliyor ki sizinki bu türden ve önemle tavsiyem hiç gecikmeden bir meslektaşımdan bu konuda yardım almanızdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder