Ekrem Sarısu Siz azledemezsiniz
HABERİ PAYLAŞ

Siz azledemezsiniz

Yedi daireli bir apartmanda daire sahibiyim. Binamızda bir yönetici var. Ayrıca binamızın girişi geniş bir hol olduğu için bu yerden bir bölüm ayırdık ve dükkan olarak

[[HAFTAYA]]

kiraya verdik, buradan gelen kira ile apartman idare ediliyor aidat ödemiyoruz. Son yönetici bina ile ilgilenmiyor, hesap vermiyor. Bina neredeyse boş, bir tek yönetici ve ben oturuyoruz. Diğer kat malikleri şehir dışında, evlerini de boş tutuyorlar. Bu yöneticinin işine nasıl son veririm? İ.A.

İşiniz ne kadar zor bir bilseniz! Birinci zorluk; yedi bağımsız bölümlü bir binada yönetici mecburiyeti yok. Yönetici seçilmesi için yönetim planında hüküm olması lazım. Önce yönetim planınızı bir ele geçirin ve bu hususu inceleyin bakalım. Şayet yönetim planında bu yönde bir hüküm yok ise niye yönetici seçeceksiniz ki. zaten iki kişisiniz, gelen dükkan kirasını birlikte değerlendirip birlikte binaya harcar, giderleri de anında kontrol edersiniz.

Haberin Devamı

Bu bir fikir. Geleyim yöneticinin ayrılmasına. Yöneticiyi denetçi, kat malikleri adına denetler. Öyle herhangi bir kat maliki “Gel seni denetleyeyim” diyemez. Bu nedenle siz ‘çat kapı’ denetleme yapamazsınız. Ancak kat malikleri toplantısında hesabı incelersiniz, açık varsa ibra etmezsiniz. Sonra hesap sorarsınız. Bina boş, kimse yok diyorsanız, ben bir soru sorayım. Peki hiç kimse yok da bu yöneticiyi kim seçti? Yönetici kat malikleri toplantısında sayı ve arsa payı çoğunluğu ile seçilir. Peki siz nasıl seçtiniz? Bu hususları gözönüne alın ve öyle davranın ama bence daha da iyisi, diğer kat malikleri ile bir irtibat kurun. Dükkandan gelen kirada onların da hakkı olduğu gibi onların da hesap görüp, ibra edip etmeme gibi hakları var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder