Tamer Heper Sizden kira istenemez
HABERİ PAYLAŞ

Sizden kira istenemez

Haberin Devamı

Bizler müteahhitten daire alan vatandaşlarız. Müteahhit bize daireleri sattıktan sonra iflas ettiğini söyleyip kayıplara karıştı, arsa sahibi de müteahhitten daire alanları mahkemeye verdi. Mahkeme daire sahiplerini haklı buldu, arsa sahibinin davasını reddetti. Bu konuda birkaç dava var, bir kısmı yukarıdaki gibi bitti, bir kısmı sürüyor. Ancak şimdi arsa sahibi ikinci bir dava açtı bizlerden kira istiyor, bu davayı kazanma imkanı var mı? C.Z.

Sizlerden kira bedeli istenilebilmesi için birinci şart sizin kiracı olmanız. Siz orada kiracı değilsiniz, dolayısı ile sizden kira bedeli istenemez. Ancak kira ilişkisi olmadığı halde bir yeri kullanandan ecri misil dediğimiz bir kullanma bedeli talep edilebilir ki bu halde de ilk şart başkasının malını herhangi bir haklı neden olmadan kullanıyor olmaktır.

[[HAFTAYA]]

Siz haklı neden olmadan kullanmıyorsunuz, bu yeri satın almışsınız. Üstelik arsa sahibi benzer durumda olanlardan birkaçının davasını kaybetmiş, anlaşılan o ki hukuki olarak da bu yeri kullanma hakkınız var. Üstelik sizin aldığınız daireler inşaatta müteahhide düşen daireler ve inşaatın seviyesi bakımından müteahhide devredilmiş yerler. O halde açılan davada endişe edecek bir durum söz konusu olmayacak. Bazı hallerde müteahhit satış vaadi ile kendisinin talep hakkı olmayan yerleri satar, bu durumda satın alanlar için önemli problem yaşanır. Ancak bana yazdığınız birkaç satırlık bilgi ile kesin sonuca varılamayacağına göre benim yazdıklarımdan dolayı rahat edip olayın takip edin, takipte ihmaliniz olmasın, en iyisi bir meslektaşımla bu hususu görüşün, önleminizi böyle alın. Ancak görülen o ki aleyhinize bir sonuç çıkmayacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder