Tamer Heper Sizin eliniz daha güçlü
HABERİ PAYLAŞ

Sizin eliniz daha güçlü

Babam kendisine ait evi satıp parasını bana verdi. Ben de kendi paramı kattım üzerine de bankadan kredisiyle bir ev satın aldım. Ancak ev tamamlanıp tapu alma safhasına gelince babam tapunun kendi adına çıkarılacağını söyledi ve öyle de oldu. Ancak sonradan aldığım kredinin yeniden yapılandırması ihtiyacı doğunca evin benim üzerime olması gerektiği söylendi ve ben de evi babamdan geri aldım. Alırken de tapuda normal satış işlemi yaptık vergilerini de ödedim. Bu halde babamın ölümü halinde diğer mirasçılar bu yerde hak iddia edebilirler mi? Babamdan bu yeri almadan önce kendilerine haber vermem gerekir miydi?A.A.

Haberin Devamı

Babanızın ölümü halinde mirasçıların durumu ne olur önce ona bakalım. Babanızın ölümü halinde mirasçıların bu yerde hak iddia edebilmeleri için bu yerin size ya bağışlanmış olması veya tapuda satış gösterildiği halde sizin bu yeri para ödemeden almış olmanız yani muvaza olması lazım. Bunun ispatı da dava açacak olan diğer mirasçılara düşer.

[[HAFTAYA]]

Anlattıklarınızdan anladığım kadarı ile çalışan birisiniz, para kazanıyorsunuz ve tapuda da satış işlemi yapmışsınız. Bu halde diğer mirasçılar kendilerinden miras kaçırmak amaçlı olarak gizli bir bağış yapıldığı iddiasını ispatta zorlanacaklardır. Dolayısı ile böyle bir dava karşısında güçlüsünüz. Geleyim ikinci soruya, babanızdan bu yeri satın alırken diğer mirasçılara bildirmek zorunda mıydınız? Hayır değildiniz. Bir alışverişte hiç kimse bir diğerine haber vermek zorunda değil. Bir tek ortak malda, ortaklardan biri hissesini bir başkasına satarsa, yeni malik ortaklara bu durumu bildirmelidir, o kadar. Sizin böyle bir borcunuz yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder