Tamer Heper Söyleneni yapın
HABERİ PAYLAŞ

Söyleneni yapın

68 yaşındayım, eşim 78 yaşında hasta yatıyor. Üç tane dairemiz var ikisi benim biri eşimin üzerine. Benim kardeşlerim var ama ancak birinden hayır gördüm. Ben kaza geçirdim bana o baktı. Diğerleri arayıp sormaz bile. Şimdi ben dairelerden birini o kardeşime bırakmak istiyorum. Danıştığım kişiler vasiyetname yapmamı önerdi. Siz ne dersiniz? Vasiyetname yapsam diğer kardeşlerim bunu bozdurabilir mi? Diğer kardeşlere az da olsa para bırakmak istiyorum siz ne dersiniz? S.C.

Okuyucumun hiç problemi yok. En yakın mirasçısı eşi, zaten onunla bir problemi yok. Diğer mirasçılar kardeşler. Bu durumda okuyucum vasiyetname yaparak dilediği gibi mirasını bırakabilir. Tabii bunu kardeşler açısından söylüyorum.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Eşi ile bir problem olmadığına göre yapacağı bir vasiyetname ile dilediği gayrimenkulünü dilediği kardeşine vasiyet edebilecektir. Diğer kardeşler bunu bozdurabilir mi? Şekil yönünden bakarsak, vasiyetnameyi noterde yapar ve aynı gün akıl sağlığı yönünden alınmış doktor raporunu vasiyetnameye eklerse kardeşler bunu bozduramaz. Zira bu halde vasiyetname şekil bakımından sağlıklı olacaktır. Mirasçılık yönünden ise kardeşlerin mahfuz hissesi bulunmadığı için içeriğine de itirazları mümkün olmayacaktır. Yani sizin için bir çözümdür. Okuyucumun bir tereddüdü daha var, eşinin önce ölmesi halinde eşinden kalan mirasa sonradan kendisinin ölümü üzerine eşinin kardeşlerinin sahip olması. Bunun bir benzerini çok yakında yanıtlamıştım. Hayır, okuyucumun ölümü durumunda eşinin kardeşlerinin miras payı olmayacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder