Tamer Heper Sözleşme yürürlükte
HABERİ PAYLAŞ

Sözleşme yürürlükte

9 Mayıs 2016’da bir daire aldım. İçinde kiracı var. Kiracıya durumu ihtarname ile bildirdim ve kira bedellerini bana ödemesini, kiralanandan çıkmasını istedim.

Kiracının eski malsahibi ile yaptığı kira sözleşmesinin bitim tarihi 1 Eylül 2016. Bu durumda:

Eski malikle yapmış bulunduğu kira sözleşmesi beni bağlar mı? Ben kirada oturuyorum ve burayı kendi kullanımım için aldım. Tahliye davası açabilir miyim? A.A.

Kiracının eski malik ile yaptığı kira sözleşmesi sizi de bağlar. O sözleşme devam ediyor ve taraflar hükümlerine uymalı.

Haberin Devamı

Yeni malik gayrimenkule malik olduktan sonraki bir ay içinde kiracıya ihtarname göndererek altı ay sonra çıkmasını isteyebilir. Kiracı altı ay sonra çıkmaz ise altı ayın sonunda ihtiyaç nedeni ile tahliye davası açılır.

Ancak: Yukarıdaki husus, kira dönemi sonuna altı aydan daha uzun süre kalan sözleşmeler için.

Şayet dönem sonuna altı aydan az kalmış ise (ki okuyucumun durumu bu) yeni malik altı ay beklemez, dönem sonu geldiğinde ve bir ay içinde kiracı aleyhine ihtiyaç nedeni ile tahliye davası açabilir. Böyle bir durumda da kiracıya bir ay içinde ihtarname keşide edilmiş olması şartı aranmaz.

Okuyucum Mayıs’ta almış, kira dönemi Eylül’de bitiyor. Yani altı aydan daha kısa süre var.

Bu durumda okuyucum Eylül 2016’da ihtiyaç nedeni ile tahliye davası açacak ve bu davada yeni aldığı daireye ihtiyacı bulunduğunu ispat etmeye çalışacak.

Bunun için tanık dinletebilir ve halen kirada oturduğu gerçeğini ileri sürebilir. Mahkeme ihtiyacın bulunduğuna kanaat getirirse tahliyeye karar verir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder