Tamer Heper Suç işlenmiş
HABERİ PAYLAŞ

Suç işlenmiş

Haberin Devamı

Ben eşimden bir yıl önce boşandım ama karar kesinleşmedi, henüz Yargıtay’da. Dava sırasında iki tanık eşimin hiç çalışmadığını bu nedenle mağdur olduğunu söyledi ve mahkeme de benim aleyhime hem nafaka hem de 5 bin TL tazminata hükmetti. Ancak dava bittikten sonra öğrendik ki eşim ilk günden beri çalışıyor, sigortası var ve prim ödeniyor. Bu durum mahkemeyi etkiler mi? Hiç çalışmıyor diyen tanıklar hakkında suç duyurusunda bulunabilir miyim? U.Y.

Sizin davanızın dosyasının incelenmesi lazım, bu kadar açıklama net yanıt verme imkanı tanımaz. Nedeni şu: Sizin aleyhinize nafaka ve tazminat kararı verilmiş. Nafaka tedbir nafakası, dava süresince eşinizin geçimi için. Bu husus maddi durumu iyi olan eşin maddi durumu iyi olmayan eşe vermesi gereken destektir. Ancak bizde hâlâ bazı mahkemelerce yapılan yanlışlık sonucu kimin geliri iyi kimin geliri kötü diye bakılmadan erkeğin kadına vermesi gereken bir para gibi algılanıyor.

[[HAFTAYA]]

Bu hukuki bir hata, bunun için kararı Yargıtay’dan bekleyebilirsiniz. Tazminata gelince, tazminat maddi tazminat ise farklı şey düşünülür manevi tazminat ise farklı. Sizinki hangisi bilemiyorum. Ancak tazminat manevi tazminat ise bu eşinizin geliri ile bağlantılı olmaz, sizin olumsuz davranışınızla ilgili olabilir. Maddi tazminat ise evet bu halde eşinizin maddi durumu söz konusu olur. Tanıklar, eşinizin çalıştığını bile bile yalan konuşmuş ise evet suç işlemişlerdir. Dolayısı ile suç duyurusunda bulunabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder