Tamer Heper Takip olunan oğlunuz
HABERİ PAYLAŞ

Takip olunan oğlunuz

Ben emekli bir işçiyim. Emekli maaşımdan başka gelirim yok. Benimle beraber yaşayan 36 yaşındaki oğlum hem bankadan kredi çekmiş hem de kredi kartı ile borçlanmış. Haciz için evime gelirlerse ne yapabilirim? Benim malıma haciz konulabilir mi?

[[HAFTAYA]]

S.A. Size söyleyebileceğim ilk söz, borçların şahsi olduğudur. Birinin borcu için bir başkasının malına haciz konulmaz. Bir başkasının malına haciz konulabilmesi için, o bir başkasının kefil sıfatını taşıması lazım. Oğlunuzun bankadan kredi kullandığını yazmışsınız. Kredi kartları için kefil alınmaz ama şahsi krediler için kefil veya gayrimenkul teminatı olan ipotek aranır.

Haberin Devamı

Oğlunuz bankadan kredi alırken bu teminatları vermedi mi? Bunun yanıtı sizde olmayabilir ama gerek oğlunuz ve gerekse bankada bunun yanıtı var. Krediden kaynaklanan borç için oğlunuza ve müteselsil kefile gitmek varken size başvuru olmaz. Ancak borçlu olan oğlunuz sizinle birlikte oturduğuna göre, banka şayet oğlunuzu takip edecek ise elbette sizin adresinizi gösterecektir ve şayet kesinleşmiş bir icra takibi var ise oğlunuzun mallarını haciz için sizin eve gelecektir.

Haciz için sizin eve geldiğinde ancak oğlunuza ait olduğu belli olan mallar haczedilebilir. Size ait mallar haczedilemez. Zira borç nedeni ile takip edilen siz değilsiniz oğlunuzdur. Size ait mallara el konulmak istendiğinde bunun size ait olduğunu ispat zorunda kalabileceksiniz. Zira kural, malı kim kullanıyor ise onun malıdır şeklindedir. Size ait malların haczi halinde istihkak iddiası dediğimiz bir hakkı kullanacaksınız. Şayet kullandığı şahsi krediden dolayı bir kefil var ise bu halde sanırım banka kefile de başvurmuştur. Bu hususu da bir araştırmanızda yarar vardır

Sıradaki haber yükleniyor...
holder