Tamer Heper Tanık gerekecek
HABERİ PAYLAŞ

Tanık gerekecek

Annemin yaşı nüfusta yanlış yazılmış. Benden 11 yaş büyük görünüyor. Zamanında nüfusa kardeşi ile birlikte ikiz yazdırmışlar ceza korkusu ile. Şimdi büyütmek istiyoruz. Bu nasıl mümkün olur. Emeklilik hakkı kazanır mı? H.G.

Şu nüfus kayıtlarının doğrusunu bir bulsam! Hiç mi doğrusu yok? Geçen gün ölen bir hanımın nüfus kaydını istedim, tek evladı nüfusta görünmüyor. Bir başkasının ismi farklı yazılmış, bir başkasının ölüm kaydı girmemiş yıllardır ölü, sağ görünüyor vs. Bunlarda vatandaşın kabahati olan da var idarenin kabahati olan da. Bir de eski yazıdan yeni yazıya geçerken yapılan yazım hataları. Okuyucumun olayında nüfusun hatası yok bu vatandaşın hatası. Çocuğun sonrası hiç düşünülmemiş, evladı ile arasında 11 yaş fark var, olacak şey mi?

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Bu çocuğu 11 yaşında mı doğurdu? Şimdi yaş tashihi mümkün, dava açmak gerek. Anneniz zamanında tahmin ediyorum ki hastane doğumu pek yoktu. Hastane doğumu olsaydı yaş tashihi pek olmazdı. Çoğunlukla evde ebe doğumu olunca doğum tarihini tanıkla ispat zorunda kalacaksınız. Annenizin doğumunu hatırlayabilecek kimseleri tanık göstereceksiniz, bir de aranızdaki 11 yaş fark sizin olayınızı ispat için önemli. Ancak gelelim emeklilik meselesine. İşte bu safhada emekli yaşına gelmiş birinin yaş tashihi kurumca kabul görmeyebilecektir; bunu da bilin. Bunun detayını çok yakın bir zamanda açıklamıştım kısa zamanda, tekrardan kaçınma amacı ile yinelemiyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder