Tamer Heper Tebligatı bekleyin
HABERİ PAYLAŞ

Tebligatı bekleyin

Haberin Devamı

Kat mülkiyeti tapusu ile bir daire satın aldım. Daire aldığım site dört blok. Şimdi bir söylenti dolaşıyor, iki blok istimlak edilecekmiş. Buna karşı ne yapabiliriz? E.S.

Önce kamulaştırma kulaktan dolma bilgi ile olmaz. Önce kamulaştırma kararı alınır, bu sizin dışınızdadır. Sizin işin içine girdiğiniz an kamulaştırma kararının size tebliğinden itibarendir. Size kamulaştırma kararı tebliğ olunur ve siz kamulaştırma yapan kuruma davet olunursunuz. Size istimlak bedeli teklif olunur. Teklifi kabul ederseniz parayı alır gayrimenkulünüzü verirsiniz. Ancak kabul etmezseniz idare dava açar. Davada gayrimenkulünüze değer biçilir, bu para adınıza bankaya yatarsa mahkeme de istimlaki yapan kurum adına tescile karar verir.
[[HAFTAYA]]
Şimdi görüyorsunuz ki bu safhaya kadar sizin, teklif edilen fiyata itiraz etmekten başka yapacağınız bir şey yok. Ancak kamulaştırma işleminin iptalini talep edecek iseniz işte o zaman yapabileceğiniz bir şey var. İstimlak kararının tebliğinden itibaren 30 gün içinde idare mahkemesinde kamulaştırma kararının iptalini talep etme imkanınız olur. Yani burada yapabileceğiniz şey vardır o da idari dava açmaktır. Anlattığınızdan anladığım kadarıyla bugün bunlardan hiçbiri yok, sadece söylentisi var, o halde sizin de bugün yapabileceğiniz bir şey yok, tebligatı bekleyin.

Siz olsanız?


Eşimin çalıştığı işyerinden alacağı için muhtelif bonolar verildi. İlk bono Temmuz 2011 tarihinde iken ödenmedi. Bonoyu veren “Param yok ne yapayım” diyor. Peki biz ne yapacağız? Ne dersiniz?l Y.İ.

Değerli okuyucum ödenmeyen bonolar için yapılabilecek tek şey var, bonoları icraya verip icra takibi başlatmak. Ancak bonoların icra takibine konu yapılmasının nedeni borçlunun malını bulup haczedip paraya çevirmektir. Borçlunun malvarlığı gerçekten yoksa sizin bono icrada öylece yatar durur. Mühim olan borçlunun malvarlığının bulunmasıdır. Ancak borçlu zaten “Param yok” diyecektir. Benim tavsiyem icra takibini başlatmanızdır. Malvarlığını bulmak sonraki iş. Şayet malvarlığının bulunduğu kanaatinde iseniz takdiren yüzde 15 teminatla ihtiyati haciz kararı da alabilirsiniz. Peki ben de size bir şey sorayım. Borçlunun her malının haczidilemeyeceği, çok sınırlı malvarlığının üzerine haciz konulabileceği söylentisi havalarda uçuşur, en yetkili ağızlarda telaffuz edilirse, siz borçlu olsanız borcunuzu öder misiniz? Bir düşünün bakalım. Bundan sonra alacaklı olanlara da bir hatırlatmam olsun bu yazı, ona göre borç verin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder