Tamer Heper Tedbir kararı verilmeli
HABERİ PAYLAŞ

Tedbir kararı verilmeli

Komşu ile ortak duvarımız var. Onun tuvaleti benim yatak odama bitişik. Arada havalandırma boşluğu yok. Onun tuvaletinin suyu kendi duvarını bayağı ıslatmış, dolayısı ile benimkini de, bu nedenle odayı boşatmak zorunda kaldık ama komşu dairesindeki arızayı yaptırmaya yanaşmıyor. Ben nasıl bir çözüm bulabilirim? M.K.

Bir binada oluşan arızaların mutlaka giderilmesi lazım. Sizin olayınızda arızanın kaynağı belli. Giderilme yolları da belli. Ancak bir tek komşunun iznine iş kalmış. Muhtemeldir ki komşu izin verse basit bir müdahale ile iş hallolacak ancak iş burada düğümlenmiş. Bu gibi olaylarda iş mahkemeye kalıyor. Öncelikle arızanın varlığını ve kaynağını tespit için bizler mahkemeden tespit yapılmasını istiyoruz. Mahkeme mühendis bilirkişi atıyor. Bilirkişi mahalline gidip problemi görüyor ve mahkemeye rapor veriyor.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Bu bir tespit raporudur. Sonra bununla yine mahkemeye başvurup arızanın bulunduğu daireye girilip arızanın giderilmesi için tedbir kararı istiyoruz. Aslında olmaması gereken bir problem bazen bu safhada da yaşanıyor. Mahkeme tespit raporuna bakıp derhal tedbir kararı vermesi gerekiyor iken bazı mahkemeler bunun için uzun uzun duruşma yapıyor. Doğrusu buna en kısa zamanda tedbir kararı vermektir. Tedbir kararı ile daireye girilip arıza giderilir. Hatta arızanın oluşmasında daire sahibinin kusuru varsa masraf da kendisinden talep edilir. Ancak hatırlatayım. Toplu yaşamayı bilmiyoruz.

Hiç durmayın savcılığa gidin

Telefon şirketine 40 TL borcum olmuş. Şirket de bankaya yatan emekli maaşıma bloke koyulmasını istemiş, banka da koymuş. Şimdi telefon şirketi ile konuşuyorum, evet yanlış yapılmış ama ne yapalım borcunu faizi ile öde blokajı kaldıralım diyor. Banka ise talebime rağmen blokeyi kaldırmıyor. Ne yapayım dersiniz? Ö.Y.

Ben bu işi anlayamaz oldum. Gücü yeten, gücünün yettiği kişiye istediğini yapabilir oldu. Buna hukuk devleti deniliyor, yanlış, bu artık gücün baskısı haline geldi. Artık sağır sultan duydu icra dairesinden bile emekli maaşına haciz konulamıyor. Bir şirketin “bloke edin” lafı üzerine bir kimsenin bırakın emekli maaşını, banka hesabına bile bloke konulamaz. Bu nasıl iştir işte onun için anlayamıyorum. Üstelik konuşma dalga geçer gibi “Evet yanlış ama biz yaptık oldu” aferin iyi halt ettin! Bence burada bir suç var. O da şu. Bir insanın size teslim ettiği parayı veya malı kendinize mal ederseniz bunun adı emniyeti suiistimal yani güveni kötüye kullanmadır ve hapis cezasını gerektirir. Böyle olur olmaz bir sözle paranızı bloke eden banka işte bu emniyeti suiistimal suçunu işlemiştir. Hiç durmayın doğru savcılığa başvurun.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder