Tamer Heper Telefonla takip olmaz
HABERİ PAYLAŞ

Telefonla takip olmaz

Televizyonda paralı yayan yapan bir kuruluşa üyeydim. Sözleşmemi feshettim ama beni icraya verdiler ve ben borcumu, beni icraya veren kuruluşun avukatına ödedim ve elinden makbuz aldım. Bu defa ben İstanbul'da ikamet ettiğim halde beni Konya'dan arayan bir avukat aynı kuruluşa yıllar önce bir borcum olduğu için takip yaptığını, evime hacze geleceğini söyledi. Ben de buyur ettim. Durumum bu, ben ne yapabilirim? * T.Ş.

[[HAFTAYA]]

Birinci mesele yani İstanbul’da yapılan takip için uygun davranmışsınız. Ödeme yapıp karşılığında makbuz almışsınız. Bu mesele tamamlanmış. Aslında söyleyeceğim husus çok tekniktir vatandaş bilmez ama bizler ödemeyi alan vekilin para tahsil yetkisi bulunup bulunmadığına da bakarız. Ancak şimdilik bu hususu problem etmeyin. Geleyim Konya’dan yapılan aramaya.

Haberin Devamı

Birinci soru sizi telefonla arayanın bir avukat olduğu nereden belli? Gelişigüzel biri arayıp “Ben avukatım” diyemez mi? Sonra telefonla icra takibi tebliği yapıldığına ilk defa tanık oluyorum. Bir avukat borçluya tebligatın mutlaka Tebligat Kanunu çerçevesinde yapılacağını bilir. Üstelik de kalkıp, yasal icra takibi yapmadan “Evine hacze geleceğim” der mi?

Bütün bu soruların yanıtı sanki sizi arayanın bir avukat olmadığını gösteriyor. Deyin ki gerçekten bir avukat. Size icra dairesinden ödeme emri gelmeden evinize hacze gelinmez (İstisnai hallerde ihtiyati haciz işlemleri vardır ama bu olayda düşünülmez).

Size takip yapmadan kapınıza gelecek olan birini buyur etmezsiniz, kapıdan çevirirsiniz. Ancak bu konuşmadan sonra gerçekten icra dairesinden bir ödeme emri tebliğ olunursa, buna da yedi gün içinde itiraz hakkınız var. En azından İstanbul’da ikamet eden birine kalkıp Konya’dan takip yapılmaz. Bu yazımı saklayın önümüzdeki bir gün ihtiyaç olabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder