Tamer Heper Toplantı zamanı geçmiş
HABERİ PAYLAŞ

Toplantı zamanı geçmiş

Kooperatifimiz dört bloktan oluşan sitemizi kurdu, tasfiye oldu. Tasfiye sonucu her bloğun yöneticisini blokların oyu ile müteşebbis heyeti olarak seçtik. Bunlar ortak alanları kiraya verebilir mi? Seçim 2014’te oldu. Bugüne kadar kat malikleri kurulu toplanmadı, toplanmış olması gerekmez miydi? F.A.

Birkaç bloktan oluşan bir siteden söz ettiğimizde blok yapıların yönetimi ile sitenin yönetiminden de söz etmemiz gerekir. Blok yönetimi blok bazında yapılan kat malikleri kurulunca seçilen yönetici tarafından yerine getirilir. Site yönetimi ise aslında yine tüm kat malikleri kurulundadır ama yönetim planı ile blok yöneticilerinden oluşan heyete bırakılır, adı da Toplu Yapı Temsilciler Kurulu’dur. Sizinki de böyle. Ama siz müteşebbis heyet demişsiniz, neden böyle bir ad koyma ihtiyacı doğdu bilemiyorum. Toplu Yapı Temsilciler Kurulu sitenin ortak alanlarını yönetir, gerekiyor ise kiralama yapar. Toplantılara gelince...

Haberin Devamı

Sitelerde yöneticiler birer yıllığına seçilir ama bizim kanunumuzda bir hüküm var; kat malikleri kurulu her yıl yönetim planının gösterdiği tarihte toplanır. Şayet yönetim planında bir tarih belirlenmemiş ise her takvim yılının ilk ayı içinde toplanır. Bu ifade yöneticilerin bir yıl için seçilebileceği hükmü ile bağdaşmaktadır. Ancak toplu yapılar için bir hüküm var. Diyor ki toplu yapılarda en geç iki yılda bir toplanır, böyle bir zaman belirlenmemiş ise ikinci takvim yılının ilk ayı içinde toplanır. Yani yöneticiler bir yıl için seçilecek ise iki yılda bir kat maliklerinin toplanmasında bir çelişki vardır.

Zira yöneticiler kat malikleri kurulunda seçilir. Toplu Yapı Temsilciler Kurulu blok yöneticilerinden olacağına göre aradaki birinci yılın sonunda nasıl bir görev değişikliği olabilecektir, meçhul. Okuyucumun sitesinde yönetim 2014’te teşekkül ettiğine göre bu yılın ocak ayında toplantı yapılması gerekirdi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder