Tamer Heper Üst üste dava olmaz
HABERİ PAYLAŞ

Üst üste dava olmaz

Eşimden şiddet gördüm, evden kaçtım. Yeni bir hayat kurdum. Eşim izimi bulamadı. Boşanmak için dava açmak istedim bir avukatla anlaştım. Avukat 2009’da dava açtığını söyledi. Sonra tebligat eline ulaşmıyor yeni dava açacağım dedi ve benden üç kez her birinde 300-400 TL para aldı. Şimdi yine en son davayı gazetede ilan edeceğim diye 600 TL aldı, sonra da açmaktan vazgeçtim hakimle konuşup halledeceğim dedi. Bu iş böyle üst üste dava açmakla biter mi? Bu kadar masraf olur mu? E.D.

Bir boşanma davası için peş peşe üç dava açılmaz. Bir davada tebligat yapılamıyor ise bunun muhtelif yolları vardır. Belki biraz gecikme olur ama öyle üst üste dava açılmaz. Gazetede ilanı 600 TL tutmaz. Bana kalırsa avukatınızdan bu hususları yazılı açıklaması için yine yazılı olarak talepte bulunun. Evet biraz gereksiz masrafa girmişsiniz ama bir kere daha 70 TL civarında bir masrafa daha girin ve bu isteğinizi noterden göndereceğiniz ihtarname ile yapın.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

İhtarnamede açtığını iddia ettiği davaların dosya numaralarını da bildirmesini isteyin. Sizi tatmin edecek bir yanıt gelmezse avukatınız disiplin suçu işliyordur. Şayet sizden haksız para aldığı anlaşılırsa hem disiplin cezası görür hem de paranın iadesini isteyebilirsiniz. Ancak bir meslektaşımın bunlara meydan vereceğini sanmıyorum. Siz ihtarı gönderin meseleniz umarım hallolur.

Sizinle sözleşme yok

20 arkadaş arsa aldık. Tapusunu da masraf olmasın diye arkadaşlardan birinin üzerine yaptık. Bir müteahhit inşaat yapmaya talip oldu. Onunla kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapıldı. İnşaatın Ağustos’ta bitmesi gerekiyordu ama bitmedi. Sözleşmede inşaatın süresinde bitmemesi halinde her ay rayiç kira bedeli kadar cezai şart var. Ben bunun uygulanmasına taraftarım ama arsa üzerine olan arkadaş yanaşmıyor. Benim buna hakkım var mı? C.Ç.

Durum ilginç, doğrusu anlattığınız hadise tam anlamı ile doğru olsa ilginç olmayacak. Çünkü arkadaşınız arsa sahibi, müteahhit de inşaatı yapacak kişi olsa bu halde hukuki işlemi ancak arkadaşınız yapar diyeceğim. Ancak bakıyorum sözleşmeyi arkadaşınız yapmış ama sizin elinizde de kat irtifak tapusu var. Yani siz de olayda tarafsınız ama kiminle muhatap olarak taraf oldunuz belli değil. Tapuda bunu kimden aldığınız yazılmamış. Zira müteahhide bir miktar hisse devredilmiş, toprak sahibinde de bir miktar kalmış. Bu halde toprak sahibinden devraldığınızı düşünürsek onun halefi durumunda müteahhitten talepte bulunmanız mümkün. Siz arsada görülmeyen gizli hisse sahibi olduğunuz için müteahhitten kat irtifak tapusunu aldığınızı pek düşünmüyorum. Şayet böyle olsaydı o halde aranızdaki sözleşmeyi göreyim diyecektim. Yani yukarıda bahsettiğim ilginç durum sizin sözleşmede yer almamanıza, tapuda hissenizin görülmemesine rağmen elinizde kat irtifak tapusu olmasıdır. Bence aradaki bağlantıyı kurmak için bir meslektaşımın kapısını çalsanız iyi olacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder