Tamer Heper Uygulama çok yanlış
HABERİ PAYLAŞ

Uygulama çok yanlış

Eşimden boşandım, babamdan kalan yetim maaşını yeniden bağladılar. Ancak evliliğimden olma bir çocuğum var. Babası onu görmeye geliyor. Benim bu yüzden yetim maaşımı kestiler. Bugüne kadar ödenenleri de geri istiyorlar. Bu doğru mu? Z.L.

Nedir şu vatandaşın çektiği bir türlü anlamıyorum. Sık sık fazla para gidiyor diye kanser hastalarının ilacı kesilir, daha yeni şeker hastalarının ilacı kesildi. Tedavi için de yeni yeni kurallar getirildi, ilk muayeneden sonra on günden önce doktora gitmek yasak, dört ilaçtan fazlası yasak. Şimdi de yetim maaşı alanların maaşını kesme gayreti. Bu bir tek okuyucumun başında değil, çok yaygın. Zaptiyeler kapı kapı dolaşıp boşanmışları kolluyor. Kollayıp da ne yapıyor? “Komşuya sorduk boşandığı adam eve geliyormuş” deyip jurnalliyor ve maaşları kestiriyor. Bu nasıl bir acımasızlıktır anlamıyorum. Kanun boşanan kadına maaşın yeniden ödenmeye başlayacağını yazıyor.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Onun kiminle olduğunu, kiminle ne yapacağını araştırmıyor ki. Düşünebiliyor musunuz, kadın boşanmış, müşterek çocukları var. Bu durumda hakim velayeti eşlerden birine verir. Çocuk küçük ise bakıma muhtaç olduğundan çoğunlukla anneye verir ve babaya da “şahsi münasebet tesisi” için belli günlerde görüşme hakkı tanır. Yani babanın gelip çocuğunu görmesi veya alıp belli süre için götürmesi kanuni hakkıdır ve buna hakim karar verir. Ancak bu kanuni hakkı kullanma, maaş kesme nedeni oluyor. Böyle bir mantık olabilir mi? Peki kadın eşinden boşandı, bir başkası ile nikahsız yaşıyor, mesela imam nikahı ile. Peki o zaman ne olacak? Hiç, maaşı kesilmeyecek. Böyle bir hukuk mantığı var mı? Üstelik “komşuya sorma” diye bir delil var mı? Sen git elin yabancısına milyonlarca dolar bağışla, kendi emekline üç kuruşu fazla gör, elinden almaya bak. Böyle bir mantık nasıl olur? Bu tür muameleye maruz kalanlardan idari dava açanlara, iş mahkemesi görevli olarak gösterildi. Bunda da bir yanlış var ama öyle. Yani okuyucum da iş mahkemesinde dava açacak, bakalım ne kadar sürer, ben de bilmiyorum. Ancak bildiğim bir şey var ki bu durum mutlaka düzeltilmeli bu yanlıştan dönülmelidir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder