Tamer Heper Yanlış görüntü veriliyor
HABERİ PAYLAŞ

Yanlış görüntü veriliyor

İstanbul”da ceza davam var. Ceza mahkemeleri hâlâ Sultanahmet binasında mı? İlk defa duruşmaya çıkacağım, avukat şart mı? Duruşmada yanımda veya arkamda polis veya jandarma bekleyecek mi? Ben böyle bir görüntü altında olmak istemiyorum, buna itiraz edebilir miyim? L.M.

Sultanahmet’teki İstanbul Adliyesi binası artık boş. Adliye oradan taşındı, artık suriçi dediğimiz adliyeler tek binada toplandı o da Çağlayan meydanında. Yeni Çağlayan binasında. Artık duruşma için Çağlayana’a gideceksiniz. Tavsiyem mümkün olduğu kadar erken gidin zira önce Çağlayan semtinin yoğun trafiğine gireceksiniz. Sonra adliye girişinde üst araması için kuyrukta bekleyeceksiniz. Yine bir tavsiye pantolonunuza kemer takmayın, zira kapıda duyarlı kapıdan geçebilmek için pantolon kemerine kadar soyulacaksınız.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Mümkün olduğu kadar üzerinizde metal bulunmasın. Mesela bozuk paraları evde bırakın. Duruşmaya girerken mutlaka avukat bulunması gerekmiyor, ancak bu konuda talebiniz olur da avukat tutamıyorsanız size barodan bir avukat görevlendirilir. Arkanızda polis veya jandarma olacak mı? Olmayacak, ama bunu nereden çıkardınız? Tahminim sizi filmler etkiledi. Hani elinde tokmakla masaya vuran hakimler, her duruşmada bir yere girip sonra oradan salona giren ve herkesin ayağa kalktığı heyet vs. Bunların hepsi yanlış. Bizde ne tokmak var ne de her celse bir yere gidip gelen mahkeme heyeti. Tutuksuz yargılanan kişilerin de arkasında jandarma falan durmaz. O da film yapımcılarının bilgisizliği. Jandarma tutuklu yargılananların arkasında bulunur. İnsanımız hukuk konusundaki bilgilerden yoksun. Hiç olmazsa filmlerde doğru gösterilse. Çok mu zor? Milyonlarca lira para dökülen filmlerde bu konuda bir danışman bulunamaz mı? Hiç olmazsa vatandaş doğru bir mahkeme sahnesi izlesin. Ben hatırlatayım da belki bundan sonra düzeltirler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder