Tamer Heper Yanlışlıklar zinciri
HABERİ PAYLAŞ

Yanlışlıklar zinciri

Haberin Devamı

Bir limited şirket sahibiyim. Elimizdeki çekler ödenmedi zor duruma düştük. Bankalar üzerimize gelmeye başladı. İki banka adeta evimizi talan etti. Yedi polisle birlikte eve gelip ne var ne yok götürdüler. Üniversitede okuyan kızımı evden uzaklaştırmak zorunda kaldım. Hatta evde bir dostumun faturalı televizyonu vardı, onu dahi götürdüler. Faturayı gösterdim “Git dava aç” dediler. Bu işler böyle mi oluyor, hani başkasının malı haczedilemezdi? M.Ş.

Anlattığınız olay yanlışlıklar zinciri. Sanki üniversite sınav sorusu. Birincisi, diyorsunuz ki limited şirket sahibiyiz. Yani borç şirketin. Şirketin borcu için sizin evinize nasıl geliniyor? Borç şirketin borcu, haciz yapılacak ise şirkette yapılacak, evinizde değil. Birinci yanlış burada. İkincisi ne o öyle polis ordusu, terörist baskını mı var?

[[HAFTAYA]]
İcra memuru lüzum görürse çok çok bir polis alır o kadar, bu nasıl ev haczi, hiç böylesini görmedim. Sonra bir başkasına ait mal üstelik faturalı, öyle git istihkak davası aç deyip götürülemez. Bunun için özel prosedür var. Bu durumda sizin beyanınız alacaklıya ve malın sahibine bildirilir, alacaklı üç gün içinde istihkak davası açmazsa iddiayı kabul etmiş addolunur. Öyle “Git dava aç” demekle iş bitmez. Sizin olayda tuhaf işer oluyor, tavsiyem bir meslektaşımdan acil yardım almanız. Anlattıklarınızdan fazlaca taciz edildiğiniz manası çıkıyor. Gerektiğinde yanlış yapan icra memurunu şikayet hakkınız dahi var. Sanki bana öyle geliyor ki, bakanın “Artık ev eşyası haczedilemeyecek, kanun değişikliği yapacağız” sözü üzerine birileri düğmeye bastı, polis ekipleri eşliğinde mal kaldırıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder