Tamer Heper Yasal yolları var
HABERİ PAYLAŞ

Yasal yolları var

Çocuğum özürlü, her ay hastaneye kontrola götürüyorken arabama arkadan bir araç çarptı. Mahkemelik olduk tazminat kazandım ama ödeyecek araç sürücüsü ve maliki şirketi bulamadık. Avukatım İstanbul’a gidip araştıracaksın diyor. Benim hasta çocuğum ile bunu yapmam mümkün değil. Bir adresi bulmanın başka yolu yokmu? M.T.

Elbette var, bunları avukatınız umarım denemiştir. Birincisi gerek mahkemede gerekse icra dairelerinde, adresi bulunamayan kişiler için zabıta tahkikatı yapılır. Yani sizin borçlunun adresini polis araştırır. Bu birinci yol. İkincisi bir şirketin adresi kolay bulunur, ticaret sicilinde adresleri vardır, buradan sordurulur ve son adresi bulunur. Vatandaşın adresi için de şimdi nüfus dairelerinde artık ikametgahlar da belli. Şirket dışında sürücü açısından adresi böyle tespit de mümkün. Bunlarla adrese ulaşılamazsa sizin İstanbul gibi bir şehre gelip 15 milyonun içinde borçlunuzu nasıl bulacağınızı ben bilemiyorum, doğrusu merak da ediyorum. Yorgun günlerimde ben kendi evimi bulmakta zorluk çekiyorum da!

Haberin Devamı

Tazminat duruyor

Yirmi yıldır aynı işyerinde çalışıyorum. İşyeri zaman zaman giriş çıkış yapıyor. Şimdi işten çıkarılırsam kıdem tazminatı alabilir miyim? A.E.

Okuyucumun sorusu bu kadarcık kısa değil. Tam tersine uzun, ancak öyle bir yazış yazmış ki kelimeler arasında tek aralık yok. Okuyabilene aşk olsun. Sevgili okuyucum klavyeyi kullanmayı biliyorsun da şu en alttaki uzun çubuğa basmayı mı öğrenmedin? Çözebildiğim kadarı ile yanıtlayayım. Yirmi sene çok uzun bir süre, bu arada girdi çıktı yapmış olmanın kıdem tazminatına etkisi yok. Şayet her çıkışta tazminat ödendi ise bu olsa olsa yirmi senenin toplamında son ödenecek kıdem tazminatından çıkarılacak, bakiyesi yine size kıdem tazminatı olarak ödenecek. Yani girdi çıktı yapmakla haklarınız kaybolmamış. Çıktılarda tazminat ödenmedi ise yirmi yıllık tazminatınız olduğu gibi duruyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder