Tamer Heper Yeni metodlar uyguluyorlar
HABERİ PAYLAŞ

Yeni metodlar uyguluyorlar

Haberin Devamı

İki yıl önce çocuğumuzun öğretmeni olduğunu söyleyen kişi bizden randevu istedi ve akşam eve iki kişi geldi. Çocuğu imtihanlara hazırlamak için internet sitesi kurduklarını söyledi. Biz de çocuğumuz için fedakarlık yaptık, okul öğretmeni olduğu için güvendik ve kabul ettik. Bize 500 TL’lik bono imzalattılar. Bir de şifre verdiler. Ancak çocuk bundan hiç yararlanmadı. Bunun üzerine okul müdürüne gittik. Kendilerinin böyle bir uygulaması olmadığını,kulaklarına böyle şeyler geldiğini, bunların dolandırıcı olabileceğini söyledi. Biz de paramızı geri almak için adreslerine gittik ama böyle birileri yok. Derken aradan iki sene geçti ve evimize ödeme emri geldi. Biz şimdi ne yapacağız? Z.D.


İnsanlar dolandırılmaktan nasıl korunur? Bunun yanıtı yok. Dolandırıcılık adeta bir sektör. Teknolojiye ayak uydurarak gelişiyor, insanların zayıf noktasını yakalıyor ve acımasızca saldırıyorlar. En tecrübelisi bile bu saldırıdan korunamıyor. Sizinki de öyle olmuş. Ancak gelinen noktada bir icra takibine muhatapsınız. Önce bunu halletmeniz lazım.

[[HAFTAYA]]
Bono üzerinde bulunması gereken yasal unsurlar var. Bunlardan birinin yokluğu halinde bu belge bono olmaktan çıkar. Bu nedenle önce icraya konulan bononun bu unsurları taşıyıp taşımadığına bakmak lazım. Bunu bir hukukçu anlar. Dolayısı ile bir meslektaşımdan yardım alın. Sonra da belki bir “menfi tespit davası” açmak gerekecek. Şayet unsurları var ise bu halde yukarıda söylediğim davayı açıp gerçekte borcunuzun bulunmadığını hüküm altına aldırmanız gerekecek. Bu dava da teknik bir dava olduğu için bu defa da bir meslektaşımın yardımını alacaksınız. İcra takibi bonoya bağlı olmasa bir tek itiraz ile takip dururdu, ancak bonoya tabi bir takip olduğu için itirazla takip durmaz, onun için bir meslektaşımdan yardım alın diyorum çünkü bu defa iş o kadar basit değil.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder